Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κοινοβουλευτική ερώτηση Βελόπουλου για τα αντιπλημμυρικά στην Ολυμπιάδα

Ερώτηση στην Ελληνική Βουλή κατατέθηκε από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα «Αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής».

Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυιράκος Βελόπουλος στην ερώτησή του αναφέρει:

"Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, οι καθ΄ ύλην Αρμόδιες Υπηρεσίες θα επιλαμβάνονταν, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προβούν στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα διευθέτησης του ρέματος «Μπασδέκης» της Ολυμπιάδας, του Δήμου Αριστοτέλη. Οι επιμέρους στοχευμένες εργασίες του εν λόγω έργου θα διεξάγονταν, ώστε να διασφαλιστεί η παρόχθια έκταση του ρέματος, καθώς επίσης, οι κατοικίες και οι επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται εκατέρωθεν του ρέματος «Μπασδέκης» από νέα πλημμυρικά φαινόμενα, αντίστοιχα εκείνων που έλαβαν χώρα στα τέλη Νοεμβρίου του 2019. Η βελτίωση της κοίτης του ρέματος θα είχε, δηλαδή, ως πρωταρχικό στόχο την αποφυγή μιας εκ νέου εκτροπής των υδάτων του ως άνω ρέματος, καθώς και των φερτών υλικών που αυτό συμπαρασύρει στις παρακείμενες κατοικίες, αγροκτήματα και εγκαταστάσεις. Ωστόσο, όπως δηλώνεται, οι όποιες εργασίες διεξήχθησαν έως τώρα, κρίνονται επισφαλείς, ενώ κάποιες σημαντικές επιμέρους εργασίες προς την κατεύθυνση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής, η οποία διαρρέεται από το συγκεκριμένο ρέμα, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Ποιες επιμέρους εργασίες έχουν εκτελεσθεί, προκειμένου να προστατευτεί αντιπλημμυρικά η περιοχή της Ολυμπιάδας Δήμου Αριστοτέλη, από την στιγμή που ενέσκηψαν στην περιοχή οι καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2019 έως τώρα, αλλά και ποιες εργασίες υπολείπονται, ώστε να ολοκληρωθούν τα όποια προς υλοποίηση προγραμματισμένα αντιπλημμυρικά έργα;

2. Καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις (οικοσκευών, στεγαστικών συνδρομών, αποκατάστασης επαγγελματικών χώρων κλπ.) στο σύνολό τους προς τους δικαιούχους πλημμυροπαθείς του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής από την ως άνω πρόσφατη σχετικά πλημμύρα του 2019; Αν όχι, σε πόσους δικαιούχους και για ποιους λόγους εκκρεμούν;

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα