Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρέμβαση Απ. Πάνα στη Βουλή για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

Κοινοβουλευτική παρέμβαση στη Βουλή κατέθεσε ο Γραμματέας της και βουλευτής Χαλκιδικής, Πάνας Απόστολος μαζί με τους συναδέλφους της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, απευθυνόμενος προς την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως Νίκη, σχετικά με τις συμπτύξεις και καταργήσεις των τμημάτων στα σχολεία της επικράτειας αλλά και στη Χαλκιδική.

 

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής τονίζει, πως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τύπο αλλά και τις καταγγελίες από συλλόγους εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί στις εν λόγω ανεπίτρεπτες αναδιαρθρώσεις στον χώρο της εκπαίδευσης, εν μέσω της σχολικής χρονιάς και χωρίς κανένα παιδαγωγικό κριτήριο.

Όπως επισημαίνει επίσης ο βουλευτής, η κατάσταση αυτή επιβαρύνει χιλιάδες μαθητές που με το 4ο κύμα της πανδημίας του covid-19 σε εξέλιξη και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Χαλκιδική, οι μαθητές ουσιαστικά θα «στοιβαχτούν» στα ήδη πολυμελή τμήματα, ενώ μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών μετακινείται.

 

Ο κ. Πάνας αναφέρει: « Με δεδομένο ότι η χρονιά που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω πανδημίας, ζητώ από την αρμόδια Υπουργό, να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα και ενέργειες, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Χαλκιδικής από τις επικείμενες συγχωνεύσεις και τα σχολεία να λειτουργήσουν εύρυθμα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή μας, τις αποφάσεις των ειδικών επιδημιολόγων και του ΕΟΔΥ».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα