Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Απαράδεκτη υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Αμμουλιανής

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα ζητώντας να ακυρωθεί άμεσα η υποβάθμιση της οργανικότητας του δημοτικού σχολείου της Αμμουλιανής.


Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η κοινωνία του νησιού εκφράζει την έντονη αντίθεση της στην αιφνίδια απόφαση υποβάθμισης της οργανικότητας του δημοτικού σχολείου του νησιού.
Οι μαθητές από τη νήσο Αμμουλιανή αντιμετωπίζουν ήδη τεράστια εκπαιδευτικά κενά κι η απώλεια ακόμη ενός εκπαιδευτικού από το σχολείο θα δυσχεράνει υπέρμετρα την εκπαιδευτική καθημερινότητα του σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει τα απαράδεκτα αυτά σχέδια και να ενισχύσει την δημόσια εκπαίδευση στην Αμμουλιανή, όπως και σε ολόκληρη την Χαλκιδική.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα : Απαράδεκτη υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου της Αμμουλιανής Χαλκιδικής.
Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ως αναφορά την από 11 Οκτωβρίου 2021 επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Αμμουλιανής, με την οποία εκφράζεται η έντονη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην αιφνίδια απόφαση υποβάθμισης της οργανικότητας του δημοτικού σχολείου του νησιού. Όπως υπογραμμίζεται, οι μαθητές από τη νήσο Αμμουλιανή αντιμετωπίζουν ήδη τεράστια εκπαιδευτικά κενά κι η απώλεια ακόμη ενός εκπαιδευτικού από το σχολείο θα δυσχεράνει υπέρμετρα την εκπαιδευτική καθημερινότητα του σχολείου.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση την άμεσης ακύρωσης κάθε απόφασης που θα οδηγήσει σε μείωση της οργανικότητας του δημοτικού σχολείου της νήσου Αμμουλιανής της Χαλκιδικής.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα