Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ένα εντυπωσιακό Shelf Cloud στη Ν. Καλλικράτεια

Ένα εντυπωσιακό Shelf Cloud απαθανάτισαν λουόμενοι στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας.

Το σύννεφο που μοιάζει να πέφτει προς τη θάλασσα ήταν αρκετά θεαματικό.

Ο μετεωρολόγος του northmeteo.gr Σταύρος Κέππας, έδωσε την εξήγηση του φαινομένου στο grtimes.gr. «Πρόκειται για ένα Shelf Cloud. Ουσιαστικά δηλαδή, για ένα φαινόμενο που το συναντάμε μπροστά από ένα σύστημα καταιγίδας ή συμπλέγματος καταιγίδων, όταν ένα έντονο καθοδικό ρεύμα αέρα μέσα από την καταιγίδα, κατέρχεται προς την επιφάνεια της γης και εκτοπίζει απότομα θερμές αέριες μάζες προς τα πάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κέππας.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην αμμοθύελλα που έπληξε περιοχές της Χαλκιδικής κατά την διάρκεια του φαινομένου, ο Σταύρος Κέππας συμπληρώνει ότι «ουσιαστικά αυτή προήλθε εξαιτίας του έντονου καθοδικού ρεύματος στο οποίο αναφερθήκαμε ήδη. Ήταν ιδιαίτερα ισχυρό και βρήκε βεβαίως ξηρά εδάφη (καθώς δεν είχε βρέξει τις τελευταίες ημέρες, οπότε σηκώθηκε κονιορτός). Κάτι ανάλογο είδαμε και στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Το συναντάμε μετά από ξηρασία και ισχυρό μπουρίνι με έντονο καθοδικό ρεύμα».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα