Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος: Το στοίχημα της χρονιάς κερδήθηκε

Το στοίχημα για τη φετινή τουριστική περίοδο φαίνεται ότι κερδήθηκε, παρά τις δυσκολίες και ειδικές συνθήκες λόγω κορωνοϊού. Τον Αύγουστο οι επιχειρήσεις είδαν νούμερα του 2019, ενώ ο οδικός τουρισμός στήριξε σημαντικά τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1 ανέφερε ότι απέχουμε αρκετά από το ρεκόρ αφίξεων που είχε καταγραφεί το 2019.

“Είναι μία χρονιά στην οποία βγήκε το στοίχημα που βάλαμε όλοι - η κυβέρνηση και εμείς, οι φορείς και οι επαγγελματίες- να ανοίξουμε το Μάιο, να αρχίσουμε να έχουμε τα πρώτα βήματα τον Ιούνιο και από τον Ιούλιο να έχουμε πληρότητες. Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ ότι τα κόκκινα επιδημιολογικά δεδομένα ήρθαν πολύ πιο νωρίς για παράδειγμα στην Ισπανία και στην Τουρκία. Έτσι εμείς μπορέσαμε τον Ιούλιο και κάναμε αριθμούς και κρατήσεις για τον Αύγουστο με πληρότητες οι οποίες τον Ιούνιο ξεπέρασαν το 70% και τον Αύγουστο είδαμε νούμερα του 2019 και όχι μόνο τα ξενοδοχεία, αλλά γενικά ο κόσμος του τουρισμού” ανέφερε ο κ. Τάσιος.


Β. Ελλάδα: Την παρτίδα έσωσαν οι Βαλκάνιοι

Στη Βόρειο Ελλάδα σιγά-σιγά οι Βαλκάνιοι φεύγουν και αυτήν την εποχή η πληρότητες δεν ξεπερνούν το 60%. Το Σεπτέμβριο υπάρχουν τουρίστες κυρίως από Γερμανία και Αγγλία Ολλανδία και Βέλγιο, ενώ και η Πολωνία έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση με πτήσεις charter.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τάσιος τα πρωτεία φέτος στον οδικό τουρισμό τα είχε η Ρουμανία.
“Οι Ρουμάνοι δεν ήρθαν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα. Πήγαν παντού και έφτασαν ακόμη και στα νησιά! Αυτό δείχνει τη δυναμική που έχει ο οδικός τουρισμός και πόσο έχουμε επενδύσει στην Ελλάδα μετά το 2006, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει σωθεί η παρτίδα σε Χαλκιδική, Πιερία, Θάσο ακόμη και στο Πήλιο” είπε ο κ. Τάσιος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα