Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το ξενοδοχείο στον Αϊ - Γιάννη της Σιθωνίας έτοιμο το 2022

Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότητα στον Αϊ - Γιάννη της Σιθωνίας θα είναι έτοιμο το 2022 δήλωσε ο ο επιχειρηματίας Γιώργος Μεντεκίδης, ενώ είναι θέμα χρόνου η έκδοση ΚΥΑ για τους όρους πολεοδόμησης που θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη υλοποίησης του παραθεριστικού χωριού, ύψους επένδυσης επιπλέον 25 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε στη «Ναυτεμπορική» ο κ. Μεντεκίδης, οι εργασίες για την κατασκευή του ξενοδοχείου, ύψους επένδυσης 25 εκατ. ευρώ, βρίσκονται στο 70% του συνολικού έργου και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες, προκειμένου το πολυτελές συγκρότημα να λειτουργήσει στην επόμενη τουριστική σεζόν.

Το συγκρότημα στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας αναπτύσσεται σε έκταση 65 στρεμμάτων, διαθέτει εμβαδόν περίπου 13.000 τ.μ., θέσεις στάθμευσης, αλλά και πισίνες συνολικής επιφάνειας περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει 250 δωμάτια και θα αποτελείται από ένα κεντρικό τριώροφο κτήριο, μαζί με συστάδες διώροφων κτισμάτων τύπου μπανγκαλόου, καθώς και κάποια βοηθητικά κτήρια (εστιατόρια, beach bar κ.λπ.), ενώ το πρότζεκτ περιλαμβάνει και μαρίνα με δυναμικότητα ελλιμενισμού που θα ανέρχεται σε 44 τουριστικά σκάφη.

Σημειώνεται ότι, παρά τις δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία, η Μεντεκίδης βρίσκεται σε συνεχείς επαφές τόσο με Έλληνες όσο και με ξένους hotel operators για τη διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας. Ακόμα και αν δεν υπάρξει κατάληξη στις συζητήσεις, διαβεβαιώνεται ότι το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κανονικά για την τουριστική σεζόν του 2022 υπό τη διαχείριση της οικογένειας Μεντεκίδη.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη εγκριθεί οι άδειες κατασκευής υποδομών, αλλά εκκρεμεί η τροποποίηση και η έκδοση υπουργικής απόφασης για τις άδειες δόμησης των κατοικιών, προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή των 150 πολυτελών κατοικιών (200 τετραγωνικών μέτρων έκαστης), ένα μέρος των οποίων αναμένεται να είναι διαθέσιμο επίσης το καλοκαίρι του 2022. Η πολεοδομούμενη έκταση για την υλοποίηση του τουριστικού χωριού θα είναι περίπου 62 στρέμματα, ενώ αντίστοιχη θα είναι η έκταση για τους κοινόχρηστους χώρους.

Πηγές: Ναυτεμπορική, typosthes.gr
Φωτογραφίες: beratzegroup.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα