Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Oι Μητροπολίτες των ορίων της Χαλκιδικής στο Φανάρι -ΦΩΤΟ-

Στο Φανάρι και στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό παρέστησαν την Τετάρτη οι Μητροπολίτες των ορίων της Χαλκιδικής συμμετέχοντας στον εορτασμό της αρχής της Ινδίκτου, δηλαδή της εκκλησιαστικής πρωτοχρονιάς.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, εορτάστηκε την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου 2021, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η αρχή της Ινδίκτου και η Σύναξη προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου, της οποίας η πανίερη εικόνα φυλάσσεται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη, από το 1989, και στην προσευχή υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.



Στο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρεται στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλο τον κόσμο, καθώς και στην Πανδημία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Προσευχόμεθα διά την ταχείαν υπέρβασιν των συνεπειών της υγειονομικής κρίσεως και διά τον άνωθεν φωτισμόν των κυβερνήσεων παγκοσμίως, ώστε να μη επιστρέψουν ή να επιμείνουν εις τον οικονομισμόν, εις εκείνας τας αρχάς οργανώσεως της οικονομικής ζωής, της παραγωγής και της καταναλώσεως και της εξαντλητικής εκμεταλλεύσεως των φυσικών πόρων, αι οποίαι ίσχυον προ της πανδημίας. Ειλικρινής ευχή της ημών Μετριότητος είναι και ο τερματισμός της διαδόσεως ψευδοεπιστημονικών απόψεων περί δήθεν επικινδυνότητος των εμβολίων κατά του κορωνοιού Covid-19, της κατασυκοφαντήσεως των ειδικών και της ανερματίστου υποβαθμίσεως της σοβαρότητος της νόσου".



Στην τελετή της Ινδίκτου

Την Τετάρτη το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό, συγχοροστατούντων των Αρχιερέων του Θρόνου, οι οποίοι ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της οικουμένης για να συμμετάσχουν στη Σύναξη της Ιεραρχίας, η οποία συνέρχεται από σήμερα, το απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή βράδυ. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ.κ. Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Μιλήτου, κ.κ. Απόστολος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή της Ινδίκτου, κατά την οποία αναγνώστηκε από τον Πατριάρχη, η νενομισμένη ευχή και Πράξη της νέας Ινδικτιώνος.

Στη συνέχεια υπέγραψε το σχετικό κείμενο στον Κώδικα της Μεγάλης Εκκλησίας και ακολούθως υπέγραψαν κατά σειρά όλοι οι παριστάμενοι Μητροπολίτες και Αρχιεπίσκοποι του Θρόνου.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα