Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τίμησαν τη μνήμη του Τιμίου Προδρόμου στον ομώνυμο οικισμό -ΦΩΤΟ-

Με λαμπρότητα και τη δέουσα ιεροπρέπεια γιορτάστηκε η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο ομώνυμο εξωκλήσι, στον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής.


Το πρωί της παραμονής η Ιερά Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου μεταφέρθηκε από τον Ναό του χωριού στο ιστορικό παρεκκλήσι, που χτίστηκε το 1830, και βρίσκεται 2 χιλιόμετρα έξω από χωριό.

Το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, ενώ πλήθος κόσμου έσπευσε στο εξωκλήσι για να παρακολουθήσει τον υπαίθριο Εσπερινό και να προσκυνήσει την εικόνα του Προδρόμου. Εκεί ήταν και οι αντιδήμαρχοι Πολυγύρου, Χρήστος Κομπόγιαννος, Δημήτρης Ζαγγίλας και Χρήστος Βορδός και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.



Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου παρέστησαν ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας και ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Χρήστος Κομπόγιαννος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο εφημέριος του Αγίου Προδρόμου, αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας ευλόγηγσε το πατροπαράδοτο κουρμπάνι, το οποίο είθισται να είναι νηστίσιμο λόγω της ημέρας.



booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα