Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πρωτοβουλία ιδιωτών της Χαλκιδικής για βοήθεια στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η ελληνική περιφέρεια στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πυρόπληκτους της Εύβοιας και τους προσφέρει αλληλεγγύη και βοήθεια, για να ξαναβρούν το κουράγιο και να ξαναπάρουν πίσω τις ζωές τους.

Με πρωτοβουλία ιδιωτών της Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν 43 τόνοι ζωοτροφών για να ενισχύσουν την κτηνοτροφία στις περιοχές που δοκιμάζονται από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, όπου δυστυχώς οι κάτοικοι πρέπει να ξαναρχίσουν από το μηδέν. Μόλις έφτασαν στις Ροβιές 25 τόνοι καλαμποκιού, κριθαριού και σιταριού, 8 τόνοι τριφυλλιού και 10 τόνοι άχυρου με τρία φορτηγά που ξεκίνησαν από την ορεινή Χαλκιδική για να στηρίξουν τους ανθρώπους που έχασαν το βιός τους και εκπέμπουν κραυγή αγωνίας.

Ο πολιτευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γρηγόρης Τάσιος σχολίασε:

"Είμαστε κοντά τους, ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Προσφέραμε από την πλευρά μας τα καύσιμα για να μεταφερθεί η βοήθεια στη Βόρεια Εύβοια και είμαστε ένα βήμα προτού επαναλάβουμε τη στήριξη για τους κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Γιωρούδη και το κτήμα Τζίμης, στον Θανάση Καραντάγλη, στη Βασιλική Χασιώτη Βήτα, στον Παναγιώτη Καραμούζη, στον Γιώργο Βλάχο, στον Δασικό Συνεταιρισμό Πολυγύρου, στον Χρήστο Τσολάκη και στον Δημήτρη Λυρτζή. Επίσης, στην Αγροτική Ζαγκλιβερίου, στους αγρότες Γαλάτιστας, αλλά και στον Δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο, στον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο, στους Αντιδημάρχους Χρήστο Κομπόγιαννο και Χρήστο Βορδό, στον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ταξιάρχη Γιάννη Ξάκη και στην Έφη Τσολάκου.

Καλή δύναμη στους κτηνοτρόφους και ελπίζουμε να είναι γρήγορη η αποκατάσταση των ζημιών των μονάδων τους".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα