Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο πρώην δήμαρχος Κασσάνδρας Β. Κυρίτσης για το βιολογικό Χανιώτης

Για ανεπάρκεια και ανικανότητα κατηγορεί τη δημοτική αρχή Κασσάνδρας ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Κυρίτσης, τονίζοντας ότι παρέδωσε ένα άριστα συντηρημένο και λειτουργικό σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, το οποίο κατά τα έτη 2018 και 2019 -χρονιές με μέγιστη επεκτασιμότητα για τον δήμο- λειτούργησε σχεδόν άψογα, με ελάχιστες αστοχίες. 


Ο κ. Κυρίτσης αναφέρει:

"Το δεύτερο σε σειρά περιστατικό αστοχίας του συστήματος αποχέτευσης του Δήμου Κασσάνδρας και συγκεκριμένα του παραθαλάσσιου αντλιοστασίου στη θέση Παπαδια της κοινότητος Χανιώτης διαλύει πλέον κάθε αυταπάτη για την ικανότητα και τις προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου. Στο περιστατικό της κοινότητας Πολύχρονου πριν ένα μήνα περίπου σιωπήσαμε. Σιωπήσαμε σεβόμενοι το άγχος και την αγωνία των κατοίκων του Πολύχρονου για την δυσφήμιση της περιοχής τους στη μέση της τουριστικής περιόδου. Η σιωπή όμως πλέον δεν βοηθάει.


Νιώθουμε την υποχρέωση πλέον να αντιδράσουμε με όλα τα δημοκρατικά μέσα που μας παρέχει η λειτουργία του δήμου, στην τακτική της Διοίκησης, η οποία αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν άτομα μειωμένης αντίληψης.
Σας παραδώσαμε ένα άριστα συντηρημένο και λειτουργικό σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, το οποίο κατά τα έτη 2018 και 2019 ( χρονιές με μέγιστη επισκεψιμότητα για τον δήμο μας ) λειτούργησε σχεδόν άψογα, με ελάχιστες αστοχίες. Κατορθώσατε μέσα σε δύο μόλις χρόνια από την ελλειμματική συντήρηση και έλλειψη προγραμματισμού να έχουμε λύματα στις θάλασσες μας, εκτεταμένες και μεγάλης διάρκεια διακοπές νερού σχεδόν σε όλο το νότιο τμήμα του δήμου. Οι παιδαριώδης πλέον ανακοινώσεις σας με τις μισές αλήθειες και τις φωτογραφίες με κολάζ της Δημάρχου δεν κουκουλώνουν πλέον το θέμα.


Δεν έχετε πρόθεση να κάνετε κανένα έργο στον δήμο το οποίο δεν θα μπορείτε να εισπράξετε μικροπολιτικά μέχρι τις επόμενες εκλογές. Κρίμα


Σας είχαμε επισημάνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στο ανώτερο όργανο του δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο ( κι όχι στο αγαπημένο σας Facebook), κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ότι πρέπει να εντάξετε δράσεις για την ύδρευση και την αποχέτευση που άλλωστε είναι ανταποδοτικές. Η σημαντικότερη που σας ζητήσαμε ήταν η αναβάθμιση του αντλιοστασίου Παπαδιά στη Χανιώτη και η απευθείας σύνδεση του στη μονάδα του βιολογικού και πολύ γρήγορα δικαιωθήκαμε. Αντ’ αυτού προτιμήσατε αναπλάσεις και ασφαλτοστρώσεις οι οποίες για σας αποτελούν τη μοναδική σας πράξη με στόχο τις επόμενες εκλογές. Το φετινό καλοκαίρι απέδειξε πόση λίγη σημασία δίνετε στις υποδομές εκείνες που δεν αποτελούν γρήγορο και όμορφο φωτογραφικό θέαμα στο Facebook.


Προσπαθήσατε με σπασμωδικές κινήσεις και ενώ χάσατε δύο χρόνια που σας συμβουλεύαμε τι να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα του νότιου τμήματος της χερσονήσου, σκάβοντας μέσα στον Αύγουστο για να πάρετε γεωτρήσεις από άλλες κοινότητες και να δημιουργήσετε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα σε περισσότερα χωριά μέσα στον πανικό σας. Ευτυχώς με την παρέμβασή μας αναζητήσατε άλλη λύση έστω και την τελευταία στιγμή. Σας έχουμε αφήσει ενταγμένα έργα για την ύδρευση της Κασσάνδρειας και του Πευκοχωρίου πολλών εκατομμυρίων ευρώ και το μόνο που κάνετε είναι να καθυστερείτε την έναρξή τους, προσδοκώντας ότι ο κόσμος θα νομίζει ότι είναι δικό σας έργο, όπως πολύ πετυχημένα κάνετε για μια σειρά έργων μέχρι σήμερα. π.χ. Λύκειο Κασσάνδρας, Γυμναστήριο Καλλιθέας παιδικές χαρές, νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό Κασσάνδρας κ.α.


Θα θέλαμε να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας στον Αντιδήμαρχο ύδρευσης κ.Μυτελουδη για την δύσκολή κατάσταση που βίωσε την χθεσινή μέρα, κατά την διαδικασία του αυτοφώρου και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με κάθε μέσο την βελτίωση του συστήματος αποχέτευσης και ύδρευσης του Δήμου Κασσάνδρας.
Ελπίζουμε να αντιληφθείτε την ευθύνη που έχετε απέναντι στους πολίτες και να αρχίσετε επιτέλους να διοικείτε με γνώμονα τον πολίτη και τις υποδομές που δεν αποτελούν βιτρίνα αλλά καθήκον και όχι με γνώμονα προεκλογικές υποσχέσεις για θεαματικές αναπλάσεις."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα