Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέα προβλήματα με το βιολογικό της Χανιώτης - Κλειστή η παραλία

Νέα προβλήματα παρουσίασε ο βιολογικός της Χανιώτης όταν παρουσιάστηκε βλάβη σε μία από τις δύο αντλίες του σταθμού.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε από συνεργία του Δήμου, ωστόσο μετά τα νερά που χύθηκαν στη θάλασσα, ο Δήμος Κασσάνδρας συμβουλεύει του κατοίκους και τους τουρίστες να μην χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη παραλία στην ακτή Παπαδιάς για μπάνιο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, μια αντλία στις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου του βιολογικού κάηκε, με αποτέλεσμα η άντληση των λυμάτων προς επεξεργασία να διοχετευτεί σε λιγότερες αντλίες που δεν άντεξαν το μεγάλο φορτίο. Αποτέλεσμα ήταν να ξεχειλίσει ένα φρεάτιο και μικρή ποσότητα λυμάτων να διοχετευτεί προς τη θάλασσα.

Δείγματα θαλασσινού νερού έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο.


Η ανακοίνωση του Δήμου Κασσάνδρας

"Κανονικά λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός στον Χανιώτη μετά την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος που προκλήθηκε όταν μια αντλία τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Η αντλία αντικαταστάθηκε ενώ καθ όλο το διάστημα των εργασιών και προκειμένου να γίνεται ομαλά η διαδικασία της άντλησης των λυμάτων, επι τόπου έσπευσαν βυτιοφόρα του Δήμου Κασσάνδρας για να κάνουν άντληση και να αποτρέψουν την διοχέτευση λυμάτων προς τη θάλασσα στην ακτή Παπαδιάς.
Το πρόβλημα προέκυψε όταν μια αντλία στις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου του βιολογικού κάηκε με αποτέλεσμα η άντληση των λυμάτων προς επεξεργασία να διοχετευτεί σε λιγότερες αντλίες που δεν άντεξαν το μεγάλο φορτίο. Αποτέλεσμα να ξεχειλίσει ένα φρεάτιο και μικρή ποσότητα λυμάτων να διοχετευτεί προς τη θάλασσα.
Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα θαλασσινού νερού από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κασσάνδρας και έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο.
Παρακαλούνται δημότες και επισκέπτες να μην χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη παραλία στην ακτή Παπαδιάς για μπάνιο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους και πιστοποιηθεί η καταλληλότητα των νερών".

φωτο αρχείου


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα