Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

38χρονος πέθανε αβοήθητος στην Ουρανούπολη γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Ένας 38χρονος πέθανε αβοήθητος το βράδυ της Παρασκευής στην Ουρανούπολη, διότι στην περιοχή δεν υπάρχει ασθενοφόρο!

 

Το ΕΚΑΒ κλήθηκε στην Ουρανούπολη για έναν 38χρονο κάτοικο, ο οποίος παρουσίασε πνευμονικό οίδημα. Λόγω των ελλείψεων, ασθενοφόρο υπήρχε μόνο στην Κασσανδρεία. Ξεκίνησε, και έφτασε στην Ουρανούπολη περίπου δύο ώρες αργότερα. Ο 38χρονος  άφησε την τελευταία του πνοή πριν φθάσει το ασθενοφόρο... Στο μεταξύ, μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλλει το σωματείο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας

 

Με τη χθεσινή απώλεια του 38χρονου, αναδεικνύεται η ανεπάρκεια ασθενοφόρων και πληρωμάτων στη Χαλκιδική, τη στιγμή που η θερινή σεζόν βρίσκεται προ των πυλών. Συγγενείς του άτυχου Γιώργου ξεσπούν στο protothema.gr υποστηρίζοντας ότι το ασθενοφόρο άργησε σχεδόν δύο ολόκληρες ώρες.

 

«O  Γιώργος ένιωσε μία δυσφορία και μάλλον έπαθε ανακοπή. Ήταν καλά στην υγεία του, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Μόλις τον είδε ο πατέρας του ότι δεν αισθάνεται καλά, κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο, νομίζοντας ότι θα έρθει γρήγορα για να σώσουν το παιδί. Περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο από το Παλαιοχώρι που είναι κοντά αλλά μας είπαν ότι έχουν δύο ασθενοφόρα αλλά δεν υπάρχουν οδηγοί. Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας και έκαναν να φτάσουν στο σπίτι του παιδιού δύο ώρες σχεδόν. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ο ανιψιός μου έφυγε άδικα από τη ζωή. Εμείς εδώ στην Ουρανούπολη δεν έχουμε ούτε ασθενοφόρα, ούτε γιατρούς, δυστυχώς» λέει η κυρία Κατερίνα, θεία του άτυχου Γιώργου.

 

«Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια των γονιών του που προσπαθούσαν να συνεφέρουν το παιδί τους κα δεν μπορούσαν οι άνθρωποι. Μόλις έφτασε το ΕΚΑΒ του έκαναν σαράντα μαλάξεις αλλά ήταν ήδη αργά. Ο Γιώργος είχε πεθάνει. Και τώρα οι γονείς του περιμένουν να έρθει η Μ. Δευτέρα για να γίνει νεκροψία στο παιδί τους και να μπορέσουν να το κηδέψουν» προσθέτει η κυρία Κατερίνα.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα