Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Εντάχθηκε το λιμάνι Ν. Μαρμαρά στο πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα με 12,3 εκ. ευρώ

Το μεγαλόπνοο έργο του νέου λιμανιού του Ν. Μαρμαρά, που φέρει τη σφραγίδα του πρώην δημάρχου Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», με προϋπολογισμό 12,3 εκατομμύρια ευρώ.

 

Το λιμάνι του Νέου Μαρμαρά, αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή, καθώς θα εξυπηρετεί επαγγελματικά αλιευτικά σκάδη παράκτιας και μέσης αλιείας, ενώ θα μπορούν να ελλιμενίζονται και τουριστικά σκάφη.

Η οριστική μελέτη για το πως θα αναπτυχθεί το λιμάνι του Νέου Μαρμαρά εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.)  του Υπουργείου Ναυτιλίας, επί δημαρχείας Γιάννη Τζίτζιου.

Οι προσπάθειες για την ένταξη του έργου είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και ο κ. Τζίτζιος είχε αλεπάλληλες συνατήσεις με τη Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), όπως και με τον τότε υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπ. Ντέμπλας ανέφερε:  "Ως δήμαρχος Σιθωνίας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας κ. Σαλπικτίδη Αβραάμ συνοδοιπόρο στη μεγάλη προσπάθεια, τους μελετητές, την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, τους πρώην δημάρχους κ. Τζίτζιο Ιωάννη και κ. Ρεβενικιώτη Δημήτριο οι οποίοι συνέβαλλαν στην επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου".



Τα έργα ολοκλήρωσης και βελτίωσης του Λιμένα Νέου Μαρμαρά θα αναπτυχθούν σε:
•    Εξωτερικά λιμενικά έργα προστασίας, που περιλαμβάνουν τον δυτικό, τον ανατολικό μώλο και αποσπασμένο κυματοθραύστη
•    Εσωτερικά παραλιακά κρηπιδώματα
•    Επέκταση υπαρχόντων σταθερών προβλητών
•    Πλωτοί προβλήτες
•    Εκσκαφές λιμενολεκάνης
•    Χερσαία Ζώνη

 

💻 Ο Δήμος Πολυγύρου ενημερώνει τους πολίτες ότι το Ταμείο για την τρέχουσα εβδομάδα δε θα λειτουργεί, λόγω μετάβασης στη νέα οικονομική χρήση και της απαραίτητης τακτοποίησης των νέων οικονομικών δεδομένων. Μόνο για το συγκεκριμένο διάστημα οι πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά και όχι στο ταμείο.

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα