Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στο τουριστικό Πευκοχώρι το κοινοτικό συμβούλιο σηκώνει τα χέρια ψηλά

Μπορεί η καθαριότητα σε έναν τουριστικό προορισμό να θεωρείται αυτονόητη, ωστόσο στο Πευκοχώρι, στην τουριστική Κασσάνδρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά...

Το κοινοτικό συμβούλιο σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στα σκουπίδια και στην ασυννενοησία με τη διοίκηση του Δήμου. Με φωτογραφίες τριτοκοσμικές και αιχμηρές αποκαλύψεις, το κοινοτικό συμβούλθιο Πευκοχωρίου αποκάλυψε στα κοινωνικά δίκτυα ότι "όλες οι αποφάσεις απλά έχουν αγνοηθεί και ο ρόλος μας διακοσμητικός. ΓΝΩΜΟΔΟΤΟΥΜΕ και αυτές οι αποφάσεις απλά αγνοούνται"!!!

Με μια ανάρτηση φωτιά, δίνεται η εικόνα του Πευκοχωρίου τώρα το καλοκαίρι:

"Δύναμη καμιά το Τοπικό συμβούλιο,όλες οι αποφάσεις απλά έχουν αγνοηθεί και ο ρόλος μας διακοσμητικός.ΓΝΩΜΟΔΟΤΟΥΜΕ και αυτές οι αποφάσεις απλά αγνοούνται.
Πάραυτα πάντα στην πρώτη γραμμή δεχόμαστε δικαίως τα παράπονα των πολιτών όταν οι πράγματικοι υπεύθυνοι δε λογοδοτούν σε κανέναν και πρωτίστως στον κόσμο που τους εξέλεξε και θα έπρεπε να τον υπηρετούν.
Όντας λοιπόν εκλεγμένοι και πουθενά κοντά στα όνειρα που είχαμε για αυτό τον τόπο γιατί οι πόρτες είναι παντού κλειστές θα προχωράμε σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις για ένα και μόνο λόγο.Γιατι νιώθουμε υποχρέωση απέναντι σε όσους μας έβαλαν σ' αυτή τη θέση.


Θέλουμε να σας πούμε ότι δεν αγνοούμε τα προβλήματα, μας εξοργίζουν το ίδιο με εσάς και δε μας δίνεται κανένας πόρος να τα αντιμετωπίσουμε.
- Δεν υπήρχαν μικροί κάδοι για όσους κάνουν βόλτα στην παραλία και αφού ακούσαμε τον κόσμο που τους ζήτουσε μπήκαν και αυτοί γεμίζουν με οικιακά σκουπίδια.Οι.εικονες είναι από τις 11 το πρωί.Αυτοι οι κάδοι μένουν και θα μείνουν έτσι μέχρι το απόγευμα που θα περάσει η βάρδια να τους αλλάξει.


- Μπαινουν κάδοι σε επιλεγμένα δημοτικά σημεία και τα τηλέφωνα μας παίρνουν φωτιά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας και υπάρχει απαίτηση να φύγουν οι κάδοι γιατί δε τους θέλουν στη γειτονιά τους.Μεσα στη νύχτα κάδοι εξαφανίζονται και την άλλη μερα στο σημείο το οποίο βρίσκονταν απλά υπάρχουν στο πάτωμα βουνά με σκουπίδια.Την ίδια στιγμή καλούν άλλοι περίοικοι να επιστρέψει ο κάδος.


- Επιχειρήσεις εστίασης, ψαράδες, μανάβηδες, σούπερ μάρκετ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία πηγαίνουν και πετάνε τα σκουπίδια τους σε κοινόχρηστους κάδους, σακούλες με  αποφάγια μένουν έξω στο δρόμο.
Ανεπίτρεπτο επαγγελματίες να μην έχουν τους δικούς τους κάδους.


- Υπάλληλοι καθαριότητας που εργάζονται δίχως να εργάζονται και παρόλα αυτά παραμένουν στη θέση τους παρόλες τις παρατηρήσεις και τα παράπονα από την κοινότητα.

- Ο εργολάβος καθαριότητας δίνει εξοπλισμό απαρχαιωμένο στους εργάτες για να καθαριστούν οι δρόμοι έχοντας σύμβαση εκατομμυρίων που έχει υπογράψει η πρώην διοίκηση Κυρίτση.
Διοίκηση η  οποία φορούσε παράσημο τη  μείωση  δημοτικών τελών, αποτέλεσμα λογικό εφόσον δεν υπάρχουν επαρκείς εργάτες καθαριότητας και δεν δουλεύει σωστά ο εργολάβος.

-Παράνομες κατασκευές σταθερές και πλωτές, προεκτάσεις, σε ολο το μήκος της παραλίας.Μιας παραλίας που στην Ανατολική πλευρά της προβλήτας απλά έχει αφανιστεί.

-Σ ένα καλοκαίρι με τόσο μειωμένο τουρισμό η κατάσταση στον κεντρικό δρόμο είναι α-πε-λπι-στι-κή.Δεν υπάρχει μέριμνα για τίποτα παρά μόνο όταν προκύψει προσωπικό συμφέρον.
Όραμα κανένα και αυτό είναι προφανές καθώς αν υπήρχε ποτέ δε θα φτάναμε εδώ.
Όλα εκτροχιασμένα.
Στο τιμόνι κανείς και ο τόπος αργοσβήνει."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα