Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2021: Τρία εστιατόρια στη Χαλκιδική

Απονεμήθηκαν για ακόμη μία χρονιά τα βραβεία ελληνικής κουζίνας από το περιοδικό «Αθηνόραμα», με μεγάλο νικητή τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Τρία εστιατόρια στη Χαλκιδική κέρδισαν βραβείο Ελληνικής Κουζίνας!


Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία έγινε την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.

Ήταν μια βραδιά κατά τη διάρκεια της οποίας οι ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες αναδείχτηκαν όχι μόνο μέσα από τις βραβεύσεις στα καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς αλλά και μέσα από τα θεατρικά κείμενα της τελετής που είχαν ως concept τα ιστορικότερα και επιδραστικότερα πιάτα ελληνικής κουζίνας των τελευταίων 30 χρόνων.

Τα εστιατόρια της Χαλκιδικής που ξεχώρισαν είναι:
 

Tomata

Tomata - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

Μακεδονία - Ν. Χαλκιδικής - Σάνη, «Sani Marina»

Tel: 23740/99465

www.sani-resort.com/el_GR/sani-marina/dining-and-bars/item/tomata

Ιδιοκτήτης: Ξενοδοχείο Sani Marina – Sani Resort

Σεφ: Χρύσανθος Καραμολέγκος

Φωτεινή και χαλαρή βεράντα με θέα στη μαρίνα. Η κουζίνα του βραβευμένου Χρύσανθου Καραμολέγκου κινείται στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικότητας, αναδεικνύοντας ακόμη και τα πιο απλά υλικά με πιάτα όπως η γαρίδα ψητή με μους αβγοτάραχου και το καρπάτσιο μπαρμπούνι με αχινό.

 

Bubo Fine Dining Restaurant

Bubo Fine Dining Restaurant - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα

Μακεδονία - Ν. Χαλκιδικής - Βουρβουρού, Ξεν. «Ekies All Senses Resort»

Tel: 23750/91000

ekies.gr/food-drink/bubo/

Ιδιοκτήτης: Ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort

Σεφ: Δημήτρης Παμπόρης

Το βραβευμένο εστιατόριο του «Ekies All Sense Resort» πάνω στην παραλία, προτείνει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα, που εμπνέεται από τοπικές σπεσιαλιτέ της Χαλκιδικής και ευρύτερα της Μακεδονίας, άλλοτε πιο κοντά στην παράδοση και άλλοτε με μια επιτυχημένη προσωπική δημιουργικότητα, που σέβεται την πρώτη ύλη. Δοκιμάστε: λιγκουίνι μαγειρεμένα σε κακαβιά, διάφορα παντζάρια ψημένα και ωμά με καπνιστό χέλι και κρέμα κατσικίσιου τυριού.

 

Μπουκαδούρα

Μπουκαδούρα - Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας
Ελληνική κλασική κουζίνα

Μακεδονία - Ν. Χαλκιδικής - Νικήτη, Ακτή Ελιάς

Tel: 6944547239

Βoukadoura Νικήτη

Ιδιοκτήτης: Γιώτα Κουφαδάκη , Ελευθέριος Κουφαδάκης

Σεφ: Γιώτα Κουφαδάκη

Στην άκρη ενός βράχου πάνω από τη θάλασσα κρέμεται ένα αγροτόσπιτο, το οποίο η κ. Γιώτα έχει μεταμορφώσει σε φιλόξενη ταβέρνα. Η ομορφιά του τοπίου προκαλεί γαλήνη και τα πιάτα της είναι απολαυστικά. Από την κατσαρόλα και τα τηγάνια της μαγείρισσας βγαίνει μια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με ψυχή και αρώματα. Αξίζει να δοκιμάσετε και τα μοναδικά σπιτικά λικέρ της.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα