Απονεμήθηκαν για ακόμη μία χρονιά τα βραβεία ελληνικής κουζίνας από το περιοδικό «Αθηνόραμα», με μεγάλο νικητή τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Τρία εστιατόρια στη Χαλκιδική κέρδισαν βραβείο Ελληνικής Κουζίνας!
Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία έγινε την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.
Ήταν μια βραδιά κατά τη διάρκεια της οποίας οι ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες αναδείχτηκαν όχι μόνο μέσα από τις βραβεύσεις στα καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς αλλά και μέσα από τα θεατρικά κείμενα της τελετής που είχαν ως concept τα ιστορικότερα και επιδραστικότερα πιάτα ελληνικής κουζίνας των τελευταίων 30 χρόνων.
Τα εστιατόρια της Χαλκιδικής που ξεχώρισαν είναι:
Tomata
Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα
Μακεδονία - Ν. Χαλκιδικής - Σάνη, «Sani Marina»
Tel: 23740/99465
www.sani-resort.com/el_GR/sani-marina/dining-and-bars/item/tomata
Ιδιοκτήτης: Ξενοδοχείο Sani Marina – Sani Resort
Σεφ: Χρύσανθος Καραμολέγκος
Φωτεινή και χαλαρή βεράντα με θέα στη μαρίνα. Η κουζίνα του βραβευμένου Χρύσανθου Καραμολέγκου κινείται στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικότητας, αναδεικνύοντας ακόμη και τα πιο απλά υλικά με πιάτα όπως η γαρίδα ψητή με μους αβγοτάραχου και το καρπάτσιο μπαρμπούνι με αχινό.
Bubo Fine Dining Restaurant
Μακεδονία - Ν. Χαλκιδικής - Βουρβουρού, Ξεν. «Ekies All Senses Resort»
Tel: 23750/91000
Ιδιοκτήτης: Ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort
Σεφ: Δημήτρης Παμπόρης
Το βραβευμένο εστιατόριο του «Ekies All Sense Resort» πάνω στην παραλία, προτείνει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα, που εμπνέεται από τοπικές σπεσιαλιτέ της Χαλκιδικής και ευρύτερα της Μακεδονίας, άλλοτε πιο κοντά στην παράδοση και άλλοτε με μια επιτυχημένη προσωπική δημιουργικότητα, που σέβεται την πρώτη ύλη. Δοκιμάστε: λιγκουίνι μαγειρεμένα σε κακαβιά, διάφορα παντζάρια ψημένα και ωμά με καπνιστό χέλι και κρέμα κατσικίσιου τυριού.
Μπουκαδούρα
Μακεδονία - Ν. Χαλκιδικής - Νικήτη, Ακτή Ελιάς
Tel: 6944547239
Ιδιοκτήτης: Γιώτα Κουφαδάκη , Ελευθέριος Κουφαδάκης
Σεφ: Γιώτα Κουφαδάκη
Στην άκρη ενός βράχου πάνω από τη θάλασσα κρέμεται ένα αγροτόσπιτο, το οποίο η κ. Γιώτα έχει μεταμορφώσει σε φιλόξενη ταβέρνα. Η ομορφιά του τοπίου προκαλεί γαλήνη και τα πιάτα της είναι απολαυστικά. Από την κατσαρόλα και τα τηγάνια της μαγείρισσας βγαίνει μια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με ψυχή και αρώματα. Αξίζει να δοκιμάσετε και τα μοναδικά σπιτικά λικέρ της.