Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει το ΕΚΑΒ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει το ΕΚΑΒ για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την «Προμήθεια εξοπλισμού και παροχή υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid -19 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» με ευρωπαϊκούς πόρους.

Στο πλαίσιο της δράσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με μέσα ατομικής προστασίας και με αναλώσιμα είδη, καθώς και με υπηρεσίες απολύμανσης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού είναι στο πλευρό των συνανθρώπων μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ήδη έχει διαθέσει μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τις γυναίκες και τους άνδρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού. Συνολικά παρείχαμε 35 τόνους υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας, ενώ στηρίζουμε και τους ευάλωτους συμπολίτες μας, με σειρά πρωτοβουλιών. Επιπλέον εξασφαλίσαμε και αξιοποιούμε 80 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας για να εξοπλίσουμε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής μας με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και να τα στελεχώσουμε με επικουρικό προσωπικό, που απασχολείται κυρίως με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ήδη ενισχύσαμε το σύστημα υγείας με νέες σύγχρονες κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Η υγειονομική κρίση δεν τελείωσε. Ο κορονοϊός είναι δυστυχώς ακόμη εδώ. Και η δική μας προσπάθεια συνεχίζεται και θα διαρκέσει όσο διάστημα χρειαστεί. Με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας ενισχύουμε εκ νέου τα πληρώματα του ΕΚΑΒ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, θωρακίζοντας έτσι τη δημόσια υγεία και προστατεύοντας τους διασώστες μας. Με τον εξοπλισμό και τα μέσα που διαθέτουμε στο ΕΚΑΒ, τα στελέχη και το προσωπικό του σε όλη την Κεντρική Μακεδονία θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, με το βέλτιστο βαθμό ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν και ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας».

Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ αφορά σε:

-Έξι απινιδωτές / monitor.

-Εκατό φορητές φιάλες οξυγόνου με ενσωματωμένο ροόμετρο, χωρητικότητας 2 lit.

-Τριάντα κράνη διάσωσης.

-Δέκα αυτόματοι απινιδωτές (AED).

-Τριάντα παλμικά οξύμετρα.

-Βαθμίδα καπνογραφίας (LP15 EtCO2 upgrade kit), για δύο απινιδωτές/monitor τύπου Stryker (Physio Control) Lifepak 15, που ανήκουν στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ΚΙΜ του Παρατήματος Θεσσαλονίκης.

-Έξι καθίσματα μεταφοράς ασθενούς με ερπύστριες, μηχανικής υποβοήθησης.

-Πεντακόσια ψηφιακά πιεσόμετρα.

-Δυο προπλάσματα εκπαίδευσης φλεβοκέντησης χεριού κατασκευασμένα από σιλικόνη ή μαλακό PVC, με εμφανές φλεβικό δίκτυο.

-Δώδεκα ανθρώπινα ομοιώματα βασικής ΚΑΡΠΑ σε ενήλικες και παιδιά, που αποτελούνται από κορμό και κεφαλή φυσιολογικών διαστάσεων.

-Δυο προπλάσματα εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής (ALS) φυσιολογικών διαστάσεων, υφής και χρώματος, που αποτελούνται από κορμό, κεφαλή, άνω και κάτω άκρα.

-Δώδεκα φορητοί εκπαιδευτικοί αυτόματοι απινιδωτές (AED) τύπου Stryker (Physio Control) Lifepak 1000, κατάλληλοι για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη βασική υποστήριξη της ζωής (ΚΑΡΠΑ).

-Μέσα Ατομικής Προστασίας / Αναλώσιμα.

-Υπηρεσίες απολύμανσης ασθενοφόρων οχημάτων (ετήσια).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα