Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επείγουσα ανάγκη κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στη Χαλκιδική

Τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής επισκέφτηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Νομού, ενόψει της επερχόμενης σχολικής χρονιάς. Η Κυριακή Μάλαμα συνομίλησε με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Διευθύνσεις και τα σχολεία της Χαλκιδικής.


Όπως επισήμανε κι η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ζαφειρούλα Μυλωνά κι ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Νομός Χαλκιδικής είναι αντιμέτωπος με πολύ μεγάλα εκπαιδευτικά κενά, τα οποία φέτος, εάν δεν γίνουν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών θα διογκωθούν, λόγω των αποχωρήσεων και των συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών.


Ενδεικτικά, για τα Δημοτικά της Χαλκιδικής τα οργανικά κενά σε Δασκάλους ανέρχονται φέτος στα 195, ενώ για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταγράφονται 75 κενά φιλολόγων, 45 κενά μαθηματικών, 16 κενά βιολόγων.

Επίσης, επισημάνθηκε το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής σε διοικητικό προσωπικό.



Τα διοικητικά κενά στις Διευθύνσεις υπερβαίνουν το 50% των οργανογραμμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες ανυπέρβλητου φόρτου για τα στελέχη που υπηρετούν σε κρίσιμες διοικητικές θέσεις.

Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε, από την πλευρά της, ότι θα προχωρήσει άμεσα σε κοινοβουλευτικές ενέργειες, ώστε μπορέσουν να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά στο Νομό Χαλκιδικής μέσα από μόνιμους διορισμούς.

Σημείωσε, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη καθυστερήσει στο θέμα των μόνιμων διορισμών, ενώ σε ότι αφορά τη στελέχωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με δεδομένο τον τεράστιο φόρτο που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες εκπαιδευτικής διοίκησης, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις.
.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα