Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Φωτοβολταϊκά Συστημάτα στο Δήμο. Ν.Προποντίδας

Αίτημα χρηματοδότησης του έργου: «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων», κατατέθηκε από τον Δήμο μας στην πρόσκληση ΑΤ 03, του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης".


Το έργο είναι προϋπολογισμού 6.530.436,70 € και αφορά τα εξής υποέργα:

- Την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε αγροτεμάχιο της Κοινότητας Αγίου Μάμα, συνολικής έκτασης 11.970m2, με εφαρμογή συμψηφισμού για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας μέρους των υποδομών ύδρευσης και λυμάτων του Δήμου Νέας Προποντίδας.

- Την προμήθεια και εγκατάσταση νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού - προς αντικατάσταση του υπάρχοντος - καθώς και την προσθήκη εξοπλισμού στις υφιστάμενες υποδομές ύδρευσης (εξοπλισμός σε γεωτρήσεις, αντλιοστάσια, υδατοδεξαμενές, κλπ) του Δήμου Νέας Προποντίδας ώστε να είναι δυνατός ο τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός του συστήματος. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας σε 97 γεωτρήσεις, 47 αντλητικά συγκροτήματα και 17 δεξαμενές, στο σύνολο της εδαφικής επικράτειας του Δήμου Νέας Προποντίδας.


Με την κατασκευή των ανωτέρω έργων τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Όσον αφορά την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων,  θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου, θα καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας μέρους των υποδομών ύδρευσης και λυμάτων του Δήμου Νέας Προποντίδας, με σκοπό τη σταδιακή ενεργειακή αυτονομία του Δήμου και θα υπάρξει έμμεσα εξοικονόμηση φυσικών πόρων.


Με την ολοκλήρωση του έργου «Εξοπλισμός αντλιοστασίων και γεωτρήσεων ύδρευσης του Δήμου Νέας Προποντίδας», θα υπάρξει , μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (μείωση εκπομπών CO2), μείωση των φθορών του εξοπλισμού, βέλτιστος έλεγχος και διαχείριση των γεωτρήσεων, βέλτιστος έλεγχος και διαχείριση των υδατικών πόρων -μέσω της ενοποίησης με το σύστημα ελέγχου διαρροών σε μία ενιαία λειτουργική ενότητα, άμεσος εντοπισμός βλαβών (εμφράξεων ή θραύσεων) στους καταθλιπτικούς αγωγούς -μέσω παρακολούθησης της πίεσης, και σαφώς προστασία του υπόγειου υδροφορέα έναντι υφαλμύρωσης.


«Πρόκειται γι’ ακόμη ένα σημαντικό έργο, που έχουμε καταθέσει αίτημα χρηματοδότησης, κι είμαστε καθόλα έτοιμοι να το υλοποιήσουμε. Κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο μας δίδεται είναι χρέος μας να το αξιοποιούμε, προς όφελος του Δήμου μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα