Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολυετείς ποινές κάθειρξης σε δύο άτομα για ανατινάξεις ΑΤΜ στη Χαλκιδική

Με πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης δύο 34χρονοι που κρίθηκαν ένοχοι για τέσσερις ανατινάξεις μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), σε περιοχές της Χαλκιδικής, απ’ όπου όμως δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα.


Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16,5 ετών κι ο δεύτερος σε κάθειρξη 15,5 ετών, ενώ το δικαστήριο τούς επέβαλε και χρηματικές ποινές. Είχαν συλληφθεί πέρσι τον Ιούλιο, ύστερα από έκρηξη που προκάλεσαν με αυτοσχέδιο μηχανισμό σε ΑΤΜ στην Ιερισσό, όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να επιβαίνουν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα και στην προσπάθεια να τους αποφύγουν ανατράπηκε το δίκυκλό τους και τραυματίστηκαν.


Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε ακόμη τρία παρόμοια «χτυπήματα» που προηγήθηκαν, μέσα σε διάστημα 27 ημερών, σε Καλλικράτεια, Νικήτη και Καλλιθέα. Οι ίδιοι απολογούμενοι αποδέχθηκαν μόνο την έκρηξη στην Ιερισσό, αρνούμενοι τις υπόλοιπες πράξεις που τους αποδόθηκαν. Δεν έπεισαν όμως το δικαστήριο που τους «έδειξε» το δρόμο πίσω στη φυλακή. Με την ίδια απόφαση αθωώθηκε συγκατηγορούμενός τους που περιελαμβανόταν στην ίδια δικογραφία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα