Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2025

Ε Επικαιρότητα

Προβληματίζουν τους ειδικούς τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα

Χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά εμβολιασμού σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ακόμη και σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, όπως η Χαλκιδική και η Πιερία, γεγονός που προβληματίζει την Κυβέρνηση.

Ενδεικτικό της γενικευμένης δυστοκίας απέναντι στην εμβολιαστική διαδικασία είναι το γεγονός ότι στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών (από τα μεγαλύτερα της Χαλκιδικής) τα ραντεβού για τον Ιούλιο έχουν υποχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διψήφιο αριθμό (40-50 την ημέρα από 260-240 τους προηγούμενους μήνες), με την κατακόρυφη αυτή πτώση να προβληματίζει ακόμη και τους υπηρετούντες υγειονομικούς.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, τόσο τα χαμηλά ποσοστά προκρατήσεων για τη φετινή τουριστική σεζόν στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όσο και το έντονο «θρησκευτικό συναίσθημα» στη Μακεδονία, σε συνδυασμό με τον γενικευμένο φόβο για τυχόν παρενέργειες από τα εμβόλια φαίνεται να συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ παραφιλολογίας και ανορθολογισμού, κρατώντας τους κατοίκους των περιοχών αυτών μακριά από τα εμβολιαστικά κέντρα, ακόμη και όταν οι τοπικοί ιεράρχες απευθύνουν συστάσεις για πλήρη τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης που προτείνουν οι ειδικοί, όπως ο Μητροπολίτης Σερρών, Θεολόγος.

Παρ’ όλα αυτά, το ποσοστό εμβολιασμού στον συγκεκριμένο νομό δεν εναρμονίζεται με τις νουθεσίες του τοπικού ποιμενάρχη φτάνοντας μετά βίας το 32,11%, ενώ ολοένα αυξάνονται οι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Σερρών που επιλέγουν συστηματικά -για λόγους ασφαλείας- να εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, στερώντας εμμέσως θέσεις στην επίδοση του νομού στον πανελλαδικό χάρτη.

Τη χειρότερη πανελλαδική επίδοση ως προς την εμβολιαστική κάλυψη εμφανίζει (σταθερά τους τελευταίους μήνες) ο Νομός Φλώρινας, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ 24,11%.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr


🎅 O Δήμος Πολυγύρου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου διοργανώνουν συναυλία το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αγαπημένες εορταστικές μελωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και έργα από το κλασικό ρεπερτόριο.

✨ Η Δημοτική Χορωδία Νέων Μουδανιών προσκαλεί το κοινό σε μια μαγική μουσική βραδιά γεμάτη γιορτινή ατμόσφαιρα και μελωδίες. Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.
Συμμετέχουν: Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Οι Αιγές», Δημοτική Χορωδία Ν. Καλλικράτειας, Χορωδία Αρναίας Δήμου Αριστοτέλη, Δημοτική Χορωδία Ν. Μουδανιών.

🎄 Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά διοργανώνει και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

🎁 ❄️ ⭐  🕯️ ☃️ 🦌 🔔

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα