Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έργα τέχνης σε καρπούζια φτιάχνει 38χρονος σεφ από τη Χαλκιδική

Μπομπ Μάρλει, Τζίμι Χέντριξ, Μάικλ Τζάκσον, τρισδιάστατοι καρχαρίες, λουλούδια και λόγια αγάπης είναι μερικές από τις φιγούρες που έχει σκαλίσει όχι σε ξύλο αλλά σε ...καρπούζια 38χρονος σεφ από τη Χαλκιδική. Ο Φίλιππος Σαρίδης μετατρέπει το δροσιστικό φρούτο του καλοκαιριού σε εντυπωσιακό διακοσμητικό και ήδη έχει φτιάξει εκατοντάδες έργα ...εποχής.

Οι δημιουργίες του τραβούν τα βλέμματα στο ξενοδοχείο όπου εργάζεται στη Χαλκιδική, όπου Έλληνες και ξένοι τουρίστες, φωτογραφίζονται δίπλα στα καρπούζια, όπως εξηγεί ο ίδιος στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τα σκαλισμένα καρπούζια αρέσουν πολύ σε μικρούς και μεγάλους και όταν τα βλέπουν δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι είναι αληθινά. Όλα γίνονται με λεπτές κινήσεις και με ειδικά μυτερά μαχαιράκια, με τα οποία σκαλίζω τα φρούτα. Βλέπω φωτογραφίες και αντιγράφω την εικόνα, τη ζωγραφίζω στο χαρτί και μετά στο καρπούζι, επομένως κάνω το σχέδιο δυο φορές. Αμέσως μετά δημιουργώ το περίγραμμα με μαρκαδόρο και στη συνέχεια με μικρές προσεκτικές κινήσεις χαρακώνω το καρπούζι έναν πόντο και δίνω σχήμα και χρώμα, αφήνοντας ανάλογα το πράσινο, το άσπρο ή το κόκκινο χρώμα του ογκώδους φρούτου», εξηγεί ο σεφ.

Περισσότερα διαβάστε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα