Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τρεις λωρίδες στον Προμαχώνα μετά από έντονες αντιδράσεις

Μέχρι και 7 ώρες αναμονή αντιμετώσαν τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες στα σύνορα του Προμαχώνα. Όπως ανέφεραν Ρουμάνοι τουρίστες στο halkidikinews.gr οι ουρές ήταν ατελείωτες και οι ώρες αναμονής βασανιστικές.

Αυτή η εικόνα προκάλεσε και τη θύελλα αντιδράσεων των εκπροσώπων φορέων του τουρισμού στη Χαλκιδική και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων, Γρηγόρης Τάσιος είχε σιερά επαφών με κυβενρητικά στελέχη ζητώντας να λυθεί το ζήτημα πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Μετά από έντονες πιέσεις και με παρέμβαση του υπουργού Τουρισμού, Χ.Θεοχάρη, ανοίγουν 3 νέες λωρίδες κυκλοφορίας στον Προμαχωνα, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο το Σαββατοκύριακο να βελτιωθούν οι ροές.

Την ίδια ώρα Πολιτική Προστασία και Υπουργείο Τουρισμού προγραμματίζουν το άνοιγμα όλων των συνόρων από τις 26 ιουνίου για 24 ώρες. Στο μεταξύ, το τιήμερο του Αγίου Πνεύματος για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας θα γίνεται έλεγχος μόνο των απαραίτητων εγγράφων.

 

Χωρίς ίντερνετ ο Προμαχώνας!

Το πρόβλημα εντείνεται από την έλλειψη σύνδεσης στο ίντερνετ στον Προμαχώνα...

Όπως ανέφερε στο halkidikinews.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, "η μεγαλύτερη καθυστέρηση είναι στο αναζητήσουν στα κινητά οι πελάτες μας την φόρμα PLF ή το πιστοποιητικό. Αυτό κρατάει αρκετά λεπτά. Οι περισσότεροι δεν έχουν δεδομένα στο κινητό, κάνουν ώρα να βρουν τα αρχεία και υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση".

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι ιδιωκτήτες καταλυμάτων να ενημερώνουν τους πελάτες τους να έχουν την PLF και τα πιστοποιητικά σε έντυπη μορφή για να περνούν αμέσως.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα