Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το 'Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο' Πολυγύρου ανησυχεί για την ποιότητα του νερού

Μετά τα προβλήματα που προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες σε αρκετά χωριά του Δήμου Πολυγύρου, λόγω προβλημάτων που προξενήθηκαν από κεραυνούς σε αντλιοστάσια και γεωτρησεις, είναι φυσικό -τονίζει η δημοτική παράταξη Πολυγύρου "Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο" - να δημιουργούνται ερωτήματα για την ποιότητα του νερού μετά την αποκατάσταση των βλαβών.


Η δημοτική παράταξη "Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο" θα καταθέσει εγγράφως αίτημα  στη Υπηρεσία Ύδρευσης και στον Αρμόδιο Αντιδημαρχο που θα ζητάει τα εξής:


- Ολες οι δειγματοληψίες νερού που γίνονται και τα αποτελέσματά τους θα πρέπει να αναρτώνται στο site του Δήμου μας, ώστε να έχουν όλοι την πληροφόρηση για την ποιότητα και καταλληλότητα του πόσιμου νερού.
- Το πρόγραμμα των δειγματοληψιών και καθαρισμών των δεξαμενών στα χωριά να είναι σε γνώση και έλεγχο των Προέδρων και των Τοπικών  Συμβούλων.
- Άμεσα τα αποτελέσματα των ελέγχων να διαβιβάζονται στους προέδρους των Κοινοτήτων και αυτοί με τη σειρά τους να ενημερώνουν τους συγχωριανούς τους.

Όπως τονίζει η δημοτική παράταξη "Θα πρέπει οι όποιες δράσεις του Δήμου να είναι προληπτικές και προγραμματισμένες σε τακτά χρονικά διαστήματα:
- ο καθαρισμός των δεξαμενών
- ο έλεγχος και σωστή λειτουργία των χλωριωτών των δεξαμενών
- η σωστή λειτουργία των δικτύων και των αντλιοστασίων.

Ακόμα και τυχον προβλήματα που προκύπτουν αιφνιδίως θα πρέπει να υπάρχει άμεση ενημέρωση των δημοτων με σχετικά δελτία τύπου.
Και έτσι πρέπει να γίνεται για λόγους διαφάνειας στην εποχή της «Διαύγειας». Δεν πρόκειται άλλωστε για κρατικά μυστικά για να κρατιούνται στα συρτάρια!
 Πρέπει να μπορεί να έχει  πρόσβαση κάθε πολίτης σε αυτά".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα