Δευτέρα, 04 Μαϊος 2026

Ε Επικαιρότητα

Επιχορήγηση 4,5 εκατ. ευρώ σε 4 Δήμους της Χαλκιδικής για ληξιπρόθεσμα

Επιχορήγηση των δήμων της χώρας για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η επιχορήγηση που εγκρίθηκε είναι συνολικού ποσού έως 54.005.992,10 ευρώ για 132 Δήμους, εκ των οποίων 4 Δήμοι της Χαλκιδικής θα πάρουν περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.

Οι Δήμοι της Χαλκιδικής θα επιχορηγηθούν με τα εξής ποσά:

  • Δήμος Αριστοτέλη: 2.979.434,25 €
  • Δήμος Ν. Προποντίδας: 839.301,99 €
  • Δήμος Πολυγύρου: 381.061,05 €
  • Δήμος Σιθωνίας: 316.236,34 €


Να σημειωθεί ότι τo 60 % των εισπραχθέντων ποσών, παρακρατείται από τους επιχορηγούμενους Δήμους στο πλαίσιο της μηνιαίας διαδικασίας κατανομής των δικαιούμενων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).


🎞️ Σύζευξη αρχαίων πολιτισμών, όπως αυτοί της Ελλάδας και της Γεωργίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου, στις 20:00, στην πλατεία του Πύργου Προσφορίου της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, μέσω μιας αφηγηματο-χορευτικής παράστασης, αφιερωμένης στην οινική παραγωγή του Άθωνα και του Καύκασου.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα