Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συμμετοχή του Γρ. Τάσιου στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, συμμετείχε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Πρόεδρος της ΠΟΞ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος.

 

Ο κ. τάσιος δήλωσε τα εξής:

"Η στήριξη κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το νέο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε σήμερα, θα βοηθήσει σημαντικά και τη Χαλκιδική. Αναμένεται να της δώσει την απαραίτητη "ανάσα" ρευστότητας που λείπει από τις επιχειρήσεις του νομού μας, οι οποίες και δυσκολεύονται να επανεκκινήσουν την οικονομική τους δραστηριότητα, επειδή τα ταμεία έχουν στεγνώσει από ρευστό και θεωρείται ένα σημαντικό κεφάλαιο κίνησης που δεν υπήρχε πριν στην αγορά.
Εμείς από την πλευρά μας ως φορείς, θα είμαστε δίπλα στον κάθε επιχειρηματία και τον κάθε εργαζόμενο που αγωνιούν για τις δουλειές τους και θα παραμείνουμε στη γραμμή διεκδίκησης, ώστε να ξεπεραστούν οι σημαντικές δυσκολίες.
Το θετικό είναι ότι τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αντιλαμβάνονται πλέον το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές μας επιχειρήσεις, οι οποίες στέκονται στη γραμμή εκκίνησης χωρίς να μπορούν να κάνουν βήμα μπροστά.   
Παράλληλα, του εξέφρασα τη μεγάλη μας αγωνία για να ομαλοποιηθούν επιτέλους οι ροές στα χερσαία σύνορα και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ενήμερος των προβλημάτων που υπάρχουν με τις καθυστερήσεις στις πύλες διέλευσης. Μου απάντησε μάλιστα, ότι όσο θα βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα στις βαλκανικές χώρες προέλευσης, τόσο θα επιλύονται και τα προβλήματα που σήμερα βλέπουμε να δημιουργούνται με τις ουρές εξαιτίας των ελέγχων rapid test που γίνονται ακόμη και σε εκείνους που διαθέτουν αρνητικό PCR.
Τέλος, να σας δώσω και μια καλή είδηση ότι από τα μέσα Ιουνίου όπως όλα δείχνουν,  θα μπορούμε να έχουμε εστίαση και μετά μουσικής και να ελπίζουμε πια σε ένα κανονικό ελληνικό καλοκαίρι".   


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα