Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υφ. Παιδείας σε Απ.Πάνα: 'Τα γεγονότα της επανάστασης της Χαλκιδικής στα νέα προγράμματα σπουδών'

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απ. Πάνας, προς την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μακρή Ζέττα με θέμα: "Ένταξη της ιστορίας της Επανάστασης της Χαλκιδικής σε ξεχωριστό κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία".


Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ο κ. Πάνας ζήτησε από την υφυπουργό, να εισηγηθεί θετικά στην αρμόδια συντακτική επιτροπή σχολικών βιβλίων, ώστε να συμπεριληφθεί στη διδακτέα ύλη της ιστορίας ξεχωριστό κεφάλαιο για την Επανάσταση της Χαλκιδικής και να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ένταξής της.


Στην απάντησή της η κ. Μακρή αναγνώρισε, ότι η Επανάσταση της Χαλκιδικής υπήρξε καταλυτική για τον ελληνικό αγώνα.

Δήλωσε επίσης, ότι στα νέα Προγράμματα Σπουδών για το σχολ. έτος 2023-2024, τα γεγονότα της Επανάστασης της Χαλκιδικής, πρόκειται να αναπτυχθούν αναλυτικά από τους συγγραφείς του βιβλίου της ιστορίας ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, στο πλαίσιο της ισόρροπης προσέγγισης του ζητήματος της Ελληνικής Επανάστασης ανά γεωγραφική Περιφέρεια και με επιστημονικά κριτήρια.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα χορηγηθεί σε ψηφιακή μορφή υλικό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί κατά την κρίση των εκπαιδευτικών επικουρικά για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας.

Στη δευτερολογία του ο κ. Πάνας τόνισε, ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, που θα ταυτιστεί με το αίτημα των Χαλκιδικιωτών για την καταγραφή και ανάδειξη της σημασίας της  Επανάστασης της Χαλκιδικής σε ξεχωριστό κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία, ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο ιστορικό κενό, που αδικεί τη Χαλκιδική.

Η Υφυπουργός Παιδείας αναγνώρισε, ότι η Επανάσταση της Χαλκιδικής υπήρξε καταλυτική για τον ελληνικό αγώνα και ανέφερε, ότι τα αντίστοιχα ιστορικά γεγονότα θα αναπτυχθούν στα σχολικά εγχειρίδια με βάση τα νέα Προγράμματα Σπουδών 2023-2024.

Δεν δόθηκε όμως, απάντηση για την ένταξη της Επανάστασης της Χαλκιδικής σε ξεχωριστό κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία.
"Συνεχίζω να παρακολουθώ στενά την εξέλιξη του ζητήματος και θα εμμείνω για την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας με κάθε τρόπο" σχολίασε ο κ. Πάνας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα