Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η ανάπλαση της Φούρκας στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Ένα μεγάλο έργο πνοής που θα αλλάξει ριζικά την όψη της δημοτικής κοινότητας Φούρκας, διατηρώντας παράλληλα τα παραδοσιακά της χαρακτηριστικά, εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


Πρόκειται για την «Ανάπλαση του οικισμού της Φούρκας του Δήμου Κασσάνδρας», με προϋπολογισμό 2.450.000,00€.

Το έργο που ικανοποιεί ένα αίτημα των κατοίκων της, αναμένεται να αναδείξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της δημοτικής κοινότητας και να ενισχύσει το ιστορικό της ανάγλυφο, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα όλες τις υποδομές της.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η ολική ανάπλαση της δημοτικής κοινότητας και σειρά τμηματικών παρεμβάσεων με την κατασκευή υψηλής ποιότητας υποδομών που θα συντελέσουν στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση και θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Η δήμαρχος, Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: "Στόχος είναι να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά και να αναδειχθούν όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής ώστε να μετατραπεί η Φούρκα σε έναν παραδοσιακό οικισμό, πρότυπο που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Ευχαριστώ θερμά τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ.Γιάννη Τσακίρη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργο και το περιφερειακό συμβούλιο της ΠΚΜ, για την καθοριστική συμβολή τους, στις προσπάθειες μας να ενταχθεί ένα τόσο σημαντικό έργο στο πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα