Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απαλλάσσονται του τέλους διακλάδωσης οι ιδιοκτήτες ακινήτων της επέκτασης Ν. Φλογητών

Με απόφασή του το Δημοτικό συμβούλιο Ν. Προποντίδας απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από την υποχρέωση καταβολής τέλους διακλάδωσης με το δίκτυο αποχέτευσης αποκλειστικά στα πλαίσια του έργου αποχέτευση λυμάτων στην επέκταση Ν. Φλογητών (αρ. μελέτης 13/2021).


Δυνάμει του άρθρου 96 του ν. 4685/2020 είναι πλέον επιλέξιμες οι εργασίες κατασκευής ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης (φρεάτιο ιδιωτικής σύνδεσης και διακλάδωση από τη ρυμοτομική γραμμή μέχρι τη θέση του αγωγού) και η δαπάνη δύναται να καλύπτεται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


Το  συγκεκριμένο έργο υποβάλλεται για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Είναι εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.800.000 € και χωροθετείται στην επέκταση των Ν. Φλογητών. Επειδή, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΥΜΕΠΕΡΑΑ Μονάδα ΒΠ3 μπορεί να γίνει χρήση της ανωτέρω νομοθετικής διάταξης, λήφθηκε η 95/2021 σχετική απόφαση, ώστε να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την υποχρέωση καταβολής τέλους διακλάδωσης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα