Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στο Άγιο Όρος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το πρωί δεκάδες πυροσβέστες, μοναχοί και δασεργάτες για να κατασβέσουν την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στην Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.


Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή, ενώ η άνεμοι έπνεαν ισχυροί στο σημείο με αποτέλεσμα να απαιτηθεί και η συνδρομή δύο καναντέρ.

"Αυτή τη στιγμή (20:30) μπορούμε να πούμε ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν 5 οχήματα με 10 άνδρες για να σβήσουν και την παραμικρή εστία. Υπολογίζουμε ότι έχουν καεί περίπου 30 στρέματα δασικής έκτασης και κάποια ελαιόδεντρα" ανέφερε στο halkidikinews.gr o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Αριστείδης Κατιρτζίδης. Συνολικά συμμετείχαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.


Όπως επεσήμανε ο διοικητής, πολύ σημαντική ήταν η συμβολή των μοναχών και των δασεργατών, ενώ οι Μονές του Αγίου Όρους απέστειλαν στο σημείο 10 πυροσβεστικά οχήματα και εκσκαπτικά μηχανήματα.

Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν κελιά και η Μονή Παντοκράτορος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα