Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ενδιαφέρον του Δήμου Ν.Προποντίδας για τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής

Με βασική αρχή καθόλου χαμένο νερό και με κυρίαρχη προτεραιότητα τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μ. Καρράς πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα έναν κύκλο συναντήσεων εργασίας με αιρετούς και με υπηρεσιακούς παράγοντες εξετάζοντας τις δυνατότητες αξιοποίησης των επεξεργασμένων νερών όλων των εγκαταστάσεων βιολογικών καθαρισμών.

 

Επίσης, με δεδομένες τις μεγάλες αρδευτικές ανάγκες ερευνάται σε όλα τα όρια του Δήμου η δυνατότητα κατασκευής φραγμάτων σε υφιστάμενα ρέματα, καθώς και εξετάζονται περιοχές κατάλληλες για κατασκευή λιμνοδεξαμενών.


“Οι συνολικές προτάσεις θα καταγραφούν και θα εκπονηθούν οι αντίστοιχες μελέτες, ώστε να διεκδικήσουμε την κατασκευή παρεμβάσεων, που θα δώσουν “ανάσα” στους αγρότες μας. Ήδη η επαναχρησιμοποίηση λυμάτων προχωρά στον βιολογικό του Διονυσίου και αναμένεται, όταν ολοκληρωθεί να αρδεύσει 2000 στρέμματα. Εντός των επομένων 3-4 μηνών θα δημοπρατηθεί το Φράγμα της Ν. Τρίγλιας, ενώ έχει εκπονηθεί και μελέτη για την κατασκευή φράγματος στο ρέμα του Αγίου Παντελεήμονα. Τέλος, σε στάδιο κατασκευής βρίσκεται η λιμνοδεξαμενή των Ν. Μουδανιών. Γνωρίζουμε ότι η άρδευση απασχολεί τους συνδημότες μας και είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα