Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στο... πόδι η Νικήτη - Κλειστοί δρόμοι και ΜΑΤ στην παραλία -ΦΩΤΟ-

Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους αποφάσισαν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Νικήτης, μπροστά στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης να "ξηλώσει" τους αμμοκράτες στην παραλία του οικισμού.


Από τις 6 το πρωί οι κάτοικοι με πανό και συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Νικήτης, από την πλευρά της Αγίας Βαρβάρας και δεν επιτρέπουν να κατέβει το εκσκαπτικό μηχάνημα για να ξεκινήσει εργασίες.

Διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται στο σημείο για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Πρόκειται για ογκόλιθους που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της παραλίας της Νικήτης πριν από 30 χρόνια για να συγκρατούν τα κύματα της θάλασσας και να προφυλάγουν το παραλιακό μέτωπο από διαβρώσεις. Η  Α.Δ.Μ.Θ. μετά από νέες καταγγελίες, επανήλθε στο θέμα πριν από έναν χρόνο και μάλιστα εκδόθηκαν και πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιθωνίας, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επιχειρείται η καταστροφή κατασκευών που έχουν γίνει με σκοπό να προστατεύεται το παραλιακό μέτωπο από τη διάβρωση. Όπως είπε στο Mega, έχουν κατατεθεί όλες οι σχετικές μελέτες που απαιτούνται για να τακτοποιηθούν όλες αυτές οι κατασκευές, ενώ το Σάββατο το απόγευμα έστειλε ενημερωτικό φάκελο στον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα