Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνεχίζονται οι εργασίες στο σπήλαιο Πετραλώνων

Συνεχίζονται οι εργασίες στο σπήλαιο Πετραλώνων, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία.  Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μ. Καρράς σε πρόσφατη επικοινωνία του με τον Διευθυντή της Ενιαίας Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας, Ανδρέα Ντάρλα ενημερώθηκε ότι όλα βαίνουν ικανοποιητικά και θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ώστε το σπήλαιο να είναι έτοιμο, για να υποδεχθεί και πάλι το κοινό στις αρχές καλοκαιριού του 2022.


Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες του Σπηλαίου Πετραλώνων έχουν ενταχθεί στην συγχρηματοδοτούμενη πράξη «Ανάδειξη Σπηλαίου Πετραλώνων και αναβάθμιση των υποδομών του», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». Θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των διαδρόμων περιήγησης του Σπηλαίου, αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού,  καθώς και απομάκρυνση της «πράσινης ασθένειας» που είχε δημιουργηθεί σε τμήματα του σπηλαίου, ώστε να δοθεί στο κοινό ολοκληρωμένο και αντάξιο της επιστημονικής του αξίας.


“Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Ντάρλα και ενημερώνομαι για την πορεία των εργασιών. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αρχαιολογική υπηρεσία κι είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που αξίζει σε ένα παγκόσμιας σημασίας και αξίας σπήλαιο. Είναι σημαντική η επαναλειτουργία του, καθώς αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και στοιχείο τόνωσης της τοπικής οικονομίας ” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα