Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρέμβαση Απ. Πάνα σε τρεις υπουργούς για την εστίαση στη Χαλκιδική

Συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις κατέθεσε, με παρέμβασή του, σε τρεις υπουργούς,  ο υραμματέας της Βουλής και βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, προκειμένου να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι  επαγγελματίες στην εστίαση.


Συγκεκριμένα, ο κ. Πάνας στην Ερώτησή του στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης  ζητά  τη στήριξη της εστίασης  της Χαλκιδικής, προτείνοντας την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, για ένα χρονικό διάστημα για τους εργαζόμενους μόλις πραγματοποιηθεί η επανεκκίνηση του κλάδου, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.


​Επίσης προτείνει, τη θέσπιση ειδικής επιστρεπτέας προκαταβολής, στους επιχειρηματίες της εστίασης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων τους, όταν αρθεί η αναστολή λειτουργίας καθώς και την ένταξη των φορολογικών υποχρεώσεων στην επιδότηση παγίων δαπανών, για τις επιχειρήσεις. Τέλος θεωρεί απαραίτητη, τη διαμόρφωση χρηματοδοτικού προγράμματος, μέσα από το ΕΣΠΑ, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις εστίασης.


Ο κ. Πάνας σε δήλωσή του τονίζει: « Ταυτόχρονα με την  κοινοβουλευτική μου ερώτηση , καταθέτω στους αρμόδιους Υπουργούς και συγκεκριμένες προτάσεις για την επανεκκίνηση της εστίασης, η οποία έχει δεχθεί μεγάλες πιέσεις λόγω επιμήκυνσης της πανδημίας αλλά και συνεχών μέτρων που έχουν πλήξει ιδιαίτερα τον τόπο μας. Οι Χαλκιδικιώτες εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες του κλάδου, πρέπει να ανακάμψουν, καθώς η υπομονή αλλά και οι οικονομικές τους δυνατότητες έχουν εξαντληθεί».
 


Το κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης:


"Κύριοι Υπουργοί,
Είναι φανερό, πως η εστίαση στην εξέλιξη της πανδημίας έχει δεχθεί σε μεγάλο βαθμό τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης. Τα μέτρα στήριξης πλέον δεν επαρκούν , ενώ η αναμονή έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής δεδομένης και της επιμήκυνσης των επιπτώσεων της πανδημίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα φανερό και για τους εργαζομένους και επιχειρηματίες εστίασης της Χαλκιδικής.
Για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων αυτών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, κρίνεται απαραίτητο, να στηριχθεί οικονομικά επιπλέον ο κλάδος της εστίασης, μέσω ενός νέου στρατηγικού σχεδίου με τη συνδρομή σημαντικών πόρων πουπροέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ, προκειμένου να στηριχθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου καθώς και οι επιχειρήσεις.

- Επειδή ο κλάδος της εστίασης έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.
- Επειδή οι φορολογικές υποχρεώσεις επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις.
- Επειδή οι εργαζόμενοι στην εστίαση έχουν αποδυναμωθεί οικονομικά.
- Επειδή η Χαλκιδική έχει πληχθεί επανειλημμένα.

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :

1) Είναι στις προθέσεις σας η θέσπιση ειδικής επιστρεπτέας προκαταβολής στους επιχειρηματίες εστίασης της Χαλκιδικής, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων τους, όταν αρθεί η αναστολή λειτουργίας;

2) Σκοπεύετε να εντάξετε τις φορολογικές υποχρεώσεις στην επιδότηση παγίων δαπανών για τις επιχειρήσεις  στην εστίαση;

3) Προτίθεσθε να διαμορφώσετε ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, μέσα από το ΕΣΠΑ, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις εστίασης;

4) Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις εστίασης της Χαλκιδικής, όταν αρθεί η αναστολή λειτουργίας τους'.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα