Πέμπτη, 07 Μαϊος 2026

Ε Επικαιρότητα

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο... ορφανό χιλιόμετρο

Ξεκίνησαν οι εργασίες από την ανάδοχο εταιρεία για το... ορφανό χιλιόμετρο πριν τη γέφυρα της Ν. Ποτίδαιας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9,6 εκατομμύρια ευρώ και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά το καλοκαίρι του 2022.

Στο έργο περιλαμβάνεται διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού Μουδανιών –Καλλιθέας, σε μήκος 1,2 περίπου χιλιομέτρων, κατασκευή 3 ισόπεδων κόμβων, μεταφορά και κατασκευή νέας πεζογέφυρας και παράπλευροι οδοί.

 

Η εκκρεμότητα του ενός χιλιομέτρου μένει από το 2011. Τότε αναβαθμίστηκε ο κεντρικός άξονας της Κασσάνδρας, όμως λόγω των προσφυγών, αλλά και άλλων προβλημάτων, το έργο παραδόθηκε το 2016, χωρίς το ένα χιλιόμετρο μεταξύ Ν. Μουδανιών και Ποτίδαιας. Ουσιαστικά το συγκεκριμένο χιλιόμετρο ακυρώνει τα οφέλη από το σύνολο του υπόλοιπου δρόμου, διότι περιορίζονται οι λωρίδες κυκλοφορίας και δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

 


🎞️ Σύζευξη αρχαίων πολιτισμών, όπως αυτοί της Ελλάδας και της Γεωργίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου, στις 20:00, στην πλατεία του Πύργου Προσφορίου της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, μέσω μιας αφηγηματο-χορευτικής παράστασης, αφιερωμένης στην οινική παραγωγή του Άθωνα και του Καύκασου.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα