Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος: Έγκαιρος εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό

Με το βλέμμα στραμμένο στο Ορθόδοξο Πάσχα βρίσκονται οι ξενοδόχοι και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο τρίπτυχο “πιστοποιητικά εμβολιασμού – PCR tests covid 72 ωρών – rapid tests” προκειμένου σύμφωνα με τον κ. Γρηγόρη Τάσιο “να εξασφαλίσουμε τα “κλειδιά” που θα ανοίξουν τη χώρα μας με ασφάλεια”.

 

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με το Ισραήλ που φιλοδοξεί να φέρει στην Ελλάδα τουρίστες ακόμη και από τις αρχές Μαΐου, ενώ όπως είπε “συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με τη Βρετανία όπου το πρόγραμμα των εμβολιασμών προχωρά τάχιστα, όπως όλα δείχνουν, βρίσκονται σε καλό σημείο”.


“Σιγά σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι… Υπάρχει διάθεση να ανοίξουν τα χερσαία σύνορά μας και υπάρχει κινητικότητα για συμφωνίες με χώρες των Βαλκανίων, αν και έχουμε προβληματισμό σε επίπεδο υποδομών στους τελωνειακούς σταθμούς”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Εάν δεν υιοθετηθεί η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε διακρατικές συμφωνίες ώστε να κερδίσουμε έδαφος στον ανταγωνισμό με χώρες όπως η Ισπανία και η Τουρκία. Πρώτα από όλα όμως, χρειάζεται όλοι στην Ελλάδα να είμαστε ασφαλείς και υγιείς. Θέλουμε να κερδίσουμε περισσότερους μήνες στη σεζόν και εάν καταφέρουμε να ανοίξουμε τηρώντας με ευλάβεια όλα τα πρωτόκολλα στις αρχές Ιουνίου, τότε ο στόχος μας θα είναι να πετύχουμε το 50% του τζίρου του 2019, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε ακόμα μακριά. Το πραγματικό “διαβατήριο” είναι η χώρα να έχει τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη και να είναι βαμμένη με πράσινο χρώμα στον αντίστοιχο χάρτη”.


Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για προτεραιοποίηση των ανθρώπων του τουρισμού στο πρόγραμμα εμβολιασμού, ο κ. Τάσιος υπογράμμισε: “Θέλουμε τον έγκαιρο εμβολιασμό των εργαζομένων κατά προτεραιότητα για να προασπίσουμε την υγεία. Να ξεκαθαρίσω ωστόσο, ότι το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά πρέπει οι εργαζόμενοι που δεν θα εμβολιαστούν να επιδείξουν ατομική ευθύνη στην καθημερινότητά τους, ώστε όλη η “αλυσίδα” λειτουργίας ενός ξενοδοχείου να είναι ασφαλής”. Ανέφερε μάλιστα το περσινό παράδειγμα της Χαλκιδικής όπου όπως είπε, “ένας ολόκληρος προορισμός “την πάτησε” για λίγους που δεν επέδειξαν την απαιτούμενη στις μέρες μας ατομική ευθύνη”.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα