Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Αειφόρο σχολείο και τουρισμός συζητήθηκαν στο ΕΠΑΛ Νικήτης - Χαρτογραφούνται οι περιπατητικές διαδρομές

«Στόχος μας είναι να δώσουμε το έναυσμα ώστε το αειφόρο σχολείο να συνδυαστεί με τον τουριστικό παράγοντα στο νομό» υπογράμμισε η Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Αικατερίνη Τσέκου στο πλαίσιο της ημερίδας «Αειφόρο σχολείο – αειφόρος τουρισμός» που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Νικήτης.

 

Την ημερίδα διοργάνωσε το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Αειφόρος Τουρισμός» σε συνεργασία με το  Δήμο Σιθωνίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.


Πρώτη επίσημη χαρτογράφηση περιπατητικών διαδρομών στη Χαλκιδική

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε ότι το σχολείο μπορεί να παίξει ένα πολυσήμαντο ρόλο για την αυριανή ανάπτυξη του τουρισμού και γι΄αυτό ο Τ.Ο.Χ υποστηρίζει ανάλογες δράσεις. Παράλληλα ανέφερε ότι με αφορμή τον εορτασμό του φετινού έτους αειφόρου τουρισμού ο Τ.Ο.Χ προχωρά στην πρώτη επίσημη χαρτογράφηση των περιπατητικών διαδρομών στη Χαλκιδική.

«Αρχικά θα ξεκινήσουμε με 10 διαδρομές και σε συνεργασία με το ΑΠΘ και το Εργαστήρι Δασοκομίας θα κάνουμε την καταγραφή των διαδρομών και θα προχωρήσουμε με τη σήμανση και την πιστοποίηση σύμφωνα με το ευρωπαϊκά πρότυπα», ανέφερε στο halkidikinews.gr ο κ. Τάσιος. 

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν το αειφόρο σχολείο ως το σχολείο του μέλλοντος, οι εκπαιδευτικές επιλογές και οι επαγγελματικές προοπτικές του τουρισμού, η αειφόρος ανάπτυξη ως προϋπόθεση για την επιμήκυνση  της τουριστικής περιόδου στη Χαλκιδική και άλλα.

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί απ΄ όλη τη Χαλκιδική, μαθητές κυρίως τουριστικής ειδικότητας και εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό. 

halkidikinews.gr

 

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα