Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολικό ψύχος και χιόνια έρχονται στη Χαλκιδική από το Σάββατο το βράδυ

Πολικό ψύχος και χιόνια θα επικρατήσουν στη Χαλκιδική από το Σάββατο το βράδυ και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εφιστά την προσοχή των πολιτών για το έντονο κύμα κακοκαιρίας.

Από το Σάββατο το βράδυ θα επικρατήσουν κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και ισχυρός παγετός.


Την Κυριακή το πρωί η Χαλκιδική θα ξυπνήσει στα λευκά, καθώς οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν ακόμα και τις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας.

 

Την Κυριακή οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.



Από τη Δευτέρα οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Παρακαλούνται οι πολίτες να προβλέψουν για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Έτοιμος ο Δήμος Αριστοτέλη

Αποχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου αλλά και αντίστοιχα μισθωμένα θα υπάρχουν σε κάθε Κοινότητα έτοιμα να επέμβουν διατηρώντας ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Επαρκής ποσότητα αλατιού βρίσκεται στη διάθεση του Δήμου. Έχει διανεμηθεί αλάτι σε όλες τις Κοινότητες, ενώ  δημότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε δύσβατα σημεία των οικισμών μπορούν να προμηθευτούν ποσότητα αλατιού σε συνεννόηση με τους κατά τόπους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων.

 

Από αύριο το πρωί (Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021) θα λειτουργήσει ειδική τηλεφωνική γραμμή για καταγραφή τυχόν επιμέρους προβλημάτων και αναφορών (23720-22177), ενώ οι τοπικοί αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων θα βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Ομοίως οι Δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αριστοτέλη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα