Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις διχάζουν τα Ψακούδια

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στα Ψακούδια με την τοποθέτηση κολωνακίων, με την μορφή διαχωριστικής νησίδας.


Η απόφαση αυτή του Δήμου δίχασε την τοπική κοινωνία της περιοχής, καθώς άλλοι τη θεωρούν σωστή παρέμβαση και άλλοι ισχυρίζονται ότι τα κολωνάκια στη μέση του δρόμου θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσουν.


Η πρόταση για την κυκλοφοριακή αυτή παρέμβαση στα Ψακούδια ανήκει στον καθηγητή συγκοινωνιολόγο του ΑΠΘ, Γεώργιο Μίντση, ο οποίος κατάθεσε τις προτάσεις του σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών των Ψακουδίων, προ τριετίας.

Όπως σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Ορμύλιας, Γιώργος Ματέας, από τους 55 παρευρισκόμενους, υπέρ των προτάσεων τάχθηκαν οι 52.

Η πρότασή του ετέθη προς συζήτηση στο τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Ορμύλιας και πάρθηκαν ομόφωνα συγκεκριμένες αποφάσεις:
1.Πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης στη πάνω πλευρά του δρόμου.
2.Χωρισμός του δρόμου με κολωνάκια, ώστε να χωριστεί σε 2 λωρίδες κυκλοφορίας.
3.Δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Η πεζοδρόμηση και η μονοδρόμηση απορρίφθηκε. Σημειωτέον ότι η εισήγηση αυτή επικυρώθηκε με ομόφωνη απόφαση και του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.

Ο κ. Ματέας επισημαίνει: «Επειδή κανένας από εμάς δεν έχει περισσότερες γνώσεις από έναν καθηγητή πανεπιστημίου με τριακονταετή εξειδίκευση, ας αφήσουμε να δούμε στη πράξη πως θα λειτουργήσει το εγχείρημα, ας σεβαστούμε την εφαρμογή των αποφάσεων και ίσως να βρούμε τη λύση που ψάχνουμε όλοι στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που βιώνουμε όλοι τους θερινούς κυρίως μήνες στο επίνειον της Ορμύλιας».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα