Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Χαλκιδική ψάχνει τα 14 κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης

Χωρίς επαρκή ενημέρωση συνεχίζουν να βρίσκονται ο αντιπεριφεριεάρχης και οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στη Χαλκιδική.

Η αποκάλυψη από τον ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό 14 κρουσμάτων κορωνοϊού με τη βρετανική μετάλλαξη προκάλεσε εύλογη ανησυχία, ωστόσο οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα σε ποιες κοινότητες βρίσκονται τα κρούσματα.


Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά στο iatronet.gr: "Σήμερα το πρωί, μίλησα με την αστυνομία. Μου είπαν πως ενώ μέχρι τώρα γνώριζαν και πήγαιναν στα σπίτια για ελέγχους, σήμερα δεν έχουν σαφή εικόνα. Για τα 14 κρούσματα της μετάλλαξης δεν γνωρίζουμε τίποτα".


Η Περιφέρειακή Ενότητα και οι Δήμοι το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι υπάρχουν 14 κρούσματα με τη βρατανική μετάλλαξη σε Ν. Προποντίδα και Κασσάνδρα!


Η κ. Χαλκιά ανέφερε ότι επιβεβαιωμένα κρούσματα, ασυμπτωματικά και όχι μόνο, εντοπίζονται σχεδόν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου. "Απευθύνω σε όλους έκκληση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να μη συνωστίζονται, να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, να απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας σε περίπτωση του παραμικρού συμπτώματος ή ενοχλήματος» δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας.


Τα κρούσματα στο νομό

Σύμφωνα με την εβδομαδιαια ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, τα κρούσματα ανά Δήμο διαμορφώνονται ως εξής: Ν. Προποντίδας 51, Κασσάνδρας 29, Σιθωνίας 14, Πολυγύρου 14 και Αριστοτέλη 6.

Ο διοικητής του Νοσoκομείου Χαλκιδικής, Κωνσταντίνος Δεδελούδης, μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε ότι στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 25 άτομα στις κλινικές covid, αριθμός που παρουσίασε την τελευταία εβδομάδα αυξητική τάση.

"Είχαμε 10 άτομα που νοσηλευόταν και τώρα ο αριθμός ανήλθε στα 25. Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου".

 

Επί ποδός και στο Δήμο Ν. Προποντίδας

«Από την Κυριακή το απόγευμα είμαστε σε επίπεδο Β και από την ενημέρωση που έχουμε, ο δήμος Νέας Προποντίδας δείχνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο» δηλώνει ο Μανώλης Καρράς , δήμαρχος της Νέας Προποντίδας.

Επισημαίνει ότι σε όλο το δήμο έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό , γίνονται επιπλέον καθαριότητες στα σχολεία και απολυμάνσεις και οι δημότες θα τηρήσουν με θρησκευτική ευλάβειά τα μέτρα που έχουν δοθεί από την πολιτική προστασία.

«Στόχος μας είναι η προστασία της δημοσίας υγείας και θα είμαστε σε αναμονή καλύτερων επιδημιολογικών αποτελεσμάτων ώστε να αποχαρακτηριστούμε από την κόκκινη ζώνη. Με δεδομένο ότι η Χαλκιδική έχει ταλαιπωρηθεί στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης και του λιανεμπορίου και είμαστε ένας τουριστικός δήμος, ο οποίος ουσιαστικά έχασε τη σεζόν του 2020, μια δεύτερη χαμένη σεζόν θα ήταν ταφόπλακα για το δήμο» συμπληρώνει ο κ. Καρράς.

Στο Δήμο Ν. Προποντίδας είναι κλειστά πολλά τμήματα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στη Ν. Καλλικράτεια, στα Σήμαντρα, στην Τρίγλια και στην παραλία Διονυσίου.

 

Στο μεταξύ, ο Δήμος σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιούν την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 (9:30 π.μ. – 12:30 μ.μ.), δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid test) αντιγόνου κορωνοϊου στο ΚΑΠΗ των Σημάντρων, και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 στα Ν. Μουδανιά από τις 12:00 έως 15:00 στην αρχή της οδού Τζαβούρα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα