Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απ. Πάνας: Επιτακτική η ενημέρωση των πολιτών της Χαλκιδικής

Με απόφαση από την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και της σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι Κορωνοϊού Covid-19, η Χαλκιδική εντάσσεται στο επίπεδο Β- Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.


Όπως επισημαίνει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, η Χαλκιδική έχει μπει σε παρατεταμένο lockdown από τις αρχές του Αυγούστου του 2020 και οι Χαλκιδικιώτες έχουν επιδείξει μέχρι τώρα ψυχραιμία και ωριμότητα στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα.


"Η ανακοίνωση όμως που «κοκκινίζει» τη Χαλκιδική,  δημιουργεί πολλά ερωτήματα πλήττοντας συγχρόνως για μια ακόμη φορά την οικονομία και τους επαγγελματίες  του τόπου μας.


Καλώ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης, όπως και τα αρμόδια Υπουργεία να ενημερώσουν πλήρως τους πολίτες της Χαλκιδικής για την κατάσταση που επικρατεί με αναλυτικά επιδημιολογικά δεδομένα.


Κρίνεται επίσης απαραίτητο να συσταθεί στο εξής για την περιοχή μας οργανωμένος μηχανισμός ενημέρωσης, που θα πληροφορεί υπεύθυνα και έγκαιρα για την εξέλιξη της πανδημίας στον τόπο μας, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές.


Τέλος, προτείνω την άμεση σύσκεψη όλων των φορέων της  Χαλκιδικής, προκειμένου να συντονίσουμε πρωτοβουλίες για την προώθηση των αιτημάτων των πολιτών που προκύπτουν από τα νέα αυτά δεδομένα και τη στήριξη των πληγέντων κλάδων από την κεντρική εξουσία."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα