Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δημοπρατείται το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Δημοπρατείται άμεσα το έργο “Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς”, καθώς έχουν ήδη εκδοθεί οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, την Πολεοδομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Το  έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ενώ η ανέγερση του καταφυγίου προβλέπεται να υλοποιηθεί στο κληροτεμάχιο 738, εμβαδού 8,00 στρεμμάτων περίπου, το οποίο βρίσκεται πλησίον στα Ν. Μουδανιά (περίπου 1500 μέτρα από το Αμαξοστάσιο Ν. Μουδανιών).


 Περιλαμβάνει κτίριο διοίκησης με ιατρείο, μαγειρείο, αποθήκη τροφίμων, αίθουσα απομόνωσης ζώων, WC και αίθουσας προσωπικού, καθώς και δύο ανεξάρτητα κτίρια για την φιλοξενία των ζώων με τους αύλειους χώρους αυτών. Όλα τα κτίρια είναι ορθογωνικών διαστάσεων, είναι λειτουργικά εξαρτημένα μεταξύ τους, ενώ θα διαμορφωθεί κατάλληλα και ο αύλειος χώρος.


“Το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι πολύ σοβαρό και μας απασχολεί. Νιώθουμε  ικανοποίηση που θα προχωρήσει σύντομα ένα έργο, που θα ανακουφίσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση και ταυτόχρονα θα προωθήσει την υιοθεσία αδέσποτων. Ωστόσο, αυτό που οφείλω να τονίσω για ακόμη μία φορά είναι ότι το ζήτημα των αδέσποτων είναι κυρίαρχα ζήτημα παιδείας. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ζώα συντροφιάς δεν είναι παιχνίδι, που όποτε το βαριόμαστε, το πετάμε. Η απόκτησή τους έχει ευθύνη και  θα πρέπει να γίνεται συνειδητά”, ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα