Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Θεοφάνεια με ανοιχτές εκκλησίες και τήρηση των μέτρων

Με τις δέουσες αποστάσεις, με μάσκες και την παρουσία αστυνομίας εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Χαλκιδική. Οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, με τους πιστούς που προβλεπόταν από την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου να είναι μέσα, ενώ δεκάδες άλλοι παρέμειναν έξω από τους Ναούς. Ο καθαγιασμός των υδάτων τελέσθηκε εντός των ναών.


Διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά, χωρίς αγιασμό των υδάτων ή με την ρίψη του σταυρού σε όλα τα παραθαλάσσια χωριά της Χαλκιδικής, οι πιστοί γιόρτασαν τα Θεοφάνεια. Πολλές εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μέχρι το βράδυ για να μπορούν οι πιστοί να παίρνουν τον Μέγα Αγιασμό και να προσκυνούν.



Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος,  ιερούργησε στο Μητροπολιτκό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο, και ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Νικόδημος, στο Ναό της Παναγίας στην Ιερισσό.

Μήνυμα βουλευτή Χαλκιδικής, Γ. Βαγιωνά


"Χρόνια πολλά σε όλους!
Το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τη σκέψη και την καρδιά όλων, ούτως ώστε να κυριαρχούν στην κοινωνία η αγάπη, η συμπόνια, η αλληλεγγύη, η ελπίδα για καλύτερες ημέρες και η πρόοδος.
Καλή φώτιση στο νου και στη ζωή μας"


Μήνυμα δημάρχου Ν. Προποντίδας, Μ. Καρρά

"Γιορτάζουμε σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια, μία από τις λαμπρότερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Η μοναδική συνύπαρξη της Τριαδικής Θεότητας αποτελεί κορυφαία στιγμή της θρησκείας μας: ο Ιησούς βαπτίζεται, το Άγιο Πνεύμα εμφανίζεται με τη μορφή περιστεριού και ο Θεός φανερώνεται λέγοντας για τον Ιησού: "Αυτός είναι ο Υιός μου".
Η βάπτιση του Κυρίου και η φανέρωση της Τριαδικής Θεότητας έχει τεράστια συμβολική και θρησκευτική σημασία. Εκφράζουν την κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, καθώς και την ανάγκη για περισσότερο «φως» στις ζωές μας.
Σε όλες και όλους έλειψε σήμερα η παρουσία μας στο σπίτι του Θεού και ο Αγιασμός των Υδάτων αλλά έτσι έπρεπε να γίνει. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε για γρήγορη έξοδο από την κατάσταση που ζούμε.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους
Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες"

 

Μήνυμα της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά

" Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης,τα Άγια Θεοφάνια,εύχομαι στους δημότες της Κασσάνδρας αλλά και σε όλους τους Χριστιανούς, υγεία, αγάπη, φώτιση και ευτυχία.
Το μήνυμα των Αγίων Θεοφανίων για καθαγιασμό των υδάτων και των ψυχών ας φτάσει σε κάθε έναν από εμάς και ας γιατρέψει τις πληγές που άνοιξε η πανδημία στην κοινωνία μας.
Η Θεία Φώτιση ας επικρατήσει, και ας λάμψει η ζωή μας από το φως της αγάπης και της συμπόνιας προς το συνάνθρωπο.
Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου να γιορτάσουμε όπως η Ιερά μας Παράδοση ορίζει,στις πανέμορφες θάλασσες της Κασσάνδρας όπου δεκάδες νέοι αψηφούν το κρύο και πέφτουν στα νερά για Τη Θεία Χάρη του Ιερού μας Σταυρού."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα