Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επίσκεψη του δημάρχου Ν.Προποντίδας στα Ν. Σίλατα

Την Κοινότητα Ν. Σιλάτων επισκέφθηκε ο δήμαρχος Μ. Καρράς, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αν. Σταύρου και συζήτησαν διάφορα ζητήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, καθώς και τα όσα προγραμματίζονται στην περιοχή.


Αρχικά, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο, όπου πραγματοποιούνται εκτεταμένες εργασίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στατικότητας. Ήδη έγινε η απογύμνωση του κτιρίου και πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές αναλύσεις του φέροντα οργανισμού βάσει των οποίων θα αποφασιστεί ό τρόπος επέμβασης. Επιπλέον, τέθηκε το θέμα της αντικατάστασης των κουφωμάτων του Κοινοτικού καταστήματος και προχώρησε ήδη η σχετική ανάθεση.


Επιπλέον, προγραμματίζεται η ανόρυξη μίας αρδευτικής γεώτρησης, ενώ υπάρχει πρόθεση για κατασκευή λιμνοδεξαμενής και ήδη εξετάζεται η καταλληλότητα δημοτικών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, στην πρόταση, που κατέθεσε ο Δήμος για έργα ύδρευσης στην αντίστοιχη πρόσκληση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης, περιλαμβάνεται η αντικατάσταση τμημάτων αγωγών ύδρευσης, η τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας, που θα δίνει πολύτιμες πληροφορίες, για τη διαχείριση νερού, διαρροές κ.ά.


Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η κατασκευή πεζοδρομίων επί της κεντρικής οδού και ο ηλεκτροφωτισμός.  Τέλος, στα κοιμητήρια πρόσφατα μετά από σχετικό αίτημα, πραγματοποιήθηκε χωνευτήρι για την απόθεση οστών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα