Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Η Μ. Παναγία γιόρτασε τον Πολιούχο της Μέγα Βασίλειο -ΦΩΤΟ-

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και λιγοστούς πιστούς, όσους προβλέπει η σχετική εγκύκλιος για τα μέτρα κατά το κορωνοϊού, τίμησε η Μ. Παναγία τον πολιούχο της Μέγα Βασίλειο.



Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τελέστηκε πανηγυρική και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεοκλήτου.

 

Μετά τη Θ. Λειτουργία έγινε Δοξολογία για την πρώτη του νέου έτους, στην οποία παρέστη ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη και πρόεδρος της Κοινότητας, Γεώργιος Κούκος Κωνσταντίνο Πασχάλη.  Μετά την  Δοξολογία ο Σεβασμιότατος έκοψε μαζί με τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο τη Βασιλόπιτα.

Η περιφορά του ιερού λειψάνου και της ιερής εικόνας του Αγίου Βασιλείου στους δρόμους της Μεγάλης Παναγίας, όπως γίνεται κάθε χρόνο κατά το έθιμο, δεν έγινε, λόγω των μέτρων.

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.