Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χριστούγεννα στον Πολύγυρο

Παρά τις ειδικές συνθήκες εορτάστηκε στον Πολύγυρο η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων με όλη την εκκλησιαστική τάξη αλλά και με βυζαντινή ιεροπρέπεια, τηρουμένων όλων των επιβεβλημένων μέτρων.


Ωστόσο τα φετινά Χριστούγεννα είχαν μια διαφορετική χροιά και για έναν ακόμη λόγο. Με προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου τελέστηκαν τέσσερις Θείες Λειτουργίες προς εξυπηρέτηση των πιστών και αποφυγή ενδεχόμενου συνωστισμού λόγω των Αγίων ημερών που διανύουμε. Μάλιστα το γεγονός αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην εκκλησιαστική ζωή του Πολυγύρου.



Την παραμονή το απόγευμα τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών ο πανηγυρικός όρθρος των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ναό χωροστατούντος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας.


Ο Σεβασμιώτατος κ.κ Νικόδημος τέλεσε την δεύτερη Θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου πλαισιούμενος από τον Ιεροδιάκονο π. Χαράλαμπο.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατήρ Ειρηναίος τέλεσε την δεύτερη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ την πρώτη ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος.

Ακόμη νωρίς το πρωί η πρώτη Θ.Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο τελέστηκε από τον προϊστάμενο του ναού Αιδεσιμολογιότατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ναό του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Χαραλάμπους  συνεπικούρησαν στην διαφύλαξη της τήρησης των μέτρων οι έφεδροι αξιωματικοί, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την τοπική εκκλησία.



με πληροφορίες:aetoshal.blogspot.com


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα