Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η 25η Μαρτίου γιορτάστηκε με επισημότητα στον Πολύγυρο - ΦΩΤΟ-

Με επισημότητα εορτάστηκε στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, η εθνική επέτειος της Επανάστασης του 1821, ενώ την κυβέρνηση δεν εκπροσώπησε κανένας στις επετειακές εκδηλώσεις, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενώς από τους Πολυγυρινούς.

 

Το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την Πασχαλιά Ζαμπάκη, εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου.

 

Στις 11.15 π.μ. τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Ηρώων.  Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των σχολείων της πρωτεύουσας ενώπιον των επισήμων και έτσι κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Την  Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς, ενώ παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο Αστυνομίκος Δ/ντής Χαλκιδικής και ο Διοικητής της Πυροσβέστης Υπηρεσίας Χαλκιδικής, εκπρόσωπος του Γ Σώματος Στρατού και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.

Mήνυμα του βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργου Βαγιωνά:

«Έχουν περάσει 196 χρόνια από την ηρωική επανάσταση του 1821 και τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ: "Είμαστε εις το εμείς και όχι εις το εγώ".

Τότε ο αγώνας ήταν για την απελευθέρωση της Πατρίδας από τον τουρκικό ζυγό και σήμερα ο αγώνας είναι για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Πρόκειται για αγώνα δύσκολο, σκληρό και πολυετή. Φως στην άκρη του τούνελ θα δούμε, εάν δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Χρόνια Πολλά».

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

"Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου τιμούμε το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας. Τα μηνύματα της ενότητας και της ομοψυχίας και της αγωνιστικότητας μαζί με το πρώτο μήνυμα της φιλανθρωπίας του Θεού που μας δίνει ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, είναι ανάγκη να τα αξιοποιήσουμε στο μεγαλύτερο βαθμό για να κερδίσουμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει. Ο πόθος και ο αγώνας των λαών για την Ελευθερία, όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν, όσες δυσκολίες κι αν προκύψουν θα δικαιωθεί στο τέλος.

Η μέρα αυτή μας καλεί να εμπνευστούμε από την ομοψυχία, τον ζήλο και την αγωνιστικότητα των προγόνων μας. Ο αγώνας των προγόνων μας είναι η κληρονομιά μας και οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να τη διατηρήσουμε. Ας φωτιζόμαστε από το παράδειγμά τους. Όσο για τη νεολαία μας που παρελαύνει αυτή την μέρα τιμώντας τους αθάνατους ήρωες της επανάστασης το ΄21, ας τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί είναι το μέλλον του τόπου μας. Είναι χρέος μας να τιμούμε και να σεβόμαστε την ιστορία και την ελευθερία του έθνους μας".

 Δήλωση του Ευθύμη Καρανάσιου, πρώην βουλευτή Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, για την 25η Μαρτίου.

Η 25η Μαρτίου, ταυτίζεται με την θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού και με το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού του Έθνους. Είναι η μεγάλη στιγμή του έθνους μας. Oι Έλληνες ποτέ δεν παρέμειναν οι ήσυχοι «ραγιάδες», το Γένος μας ποτέ δεν υποτάχτηκε στο σουλτάνο κατακτητή. Ενωμένο, με θάρρος με αποφασιστικότητα και με αξιοθαύμαστη αντοχή, πέτυχε το στόχο της κατάκτησης του υπέρτατου αγαθού που λέγεται ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Εμείς, οι νεώτεροι Έλληνες, οφείλουμε να αποδώσουμε την τιμή και την ευγνωμοσύνη μας στους προγόνους. Οφείλουμε και σήμερα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις εκείνων που αγνοούν επιδεικτικά τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου.

Είναι η καλύτερη ευκαιρία τώρα, όπως και τότε, να συσπειρωθούμε ως ελληνικό έθνος γύρω από τους θεσμούς, την ορθόδοξη πίστη και την εθνική συνείδηση για να κατορθώσουμε να διατηρήσουμε ακέραιες τις αρετές μας, το ιστορικό παρελθόν μας, την παράδοσή μας.

Ας ευχηθούμε, με την ευκαιρία της εφετινής επετείου του ΄21 και ας ελπίζουμε στα δύσκολα αυτά χρόνια ιδεολογικής, κοινωνικής, πνευματικής και οικονομικής δοκιμασίας της πατρίδας να έλθει σύντομα η ημέρα της ανάτασης, της ανασύστασης και της αναδημιουργίας.

 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα