Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έργα ανάπλασης σε Ν.Φώκαια και Χανιώτη

Με απόφαση του Δ.Σ του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε το έργο «Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων παραλιακής ζώνης οικισμών Ν.Φώκαιας και Χανιώτης Δήμου Κασσάνδρας», στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» με το μέγιστο δυνατό ποσό χρηματοδότησης των 236.924,00€, το οποίο αναλογούσε στο Δήμο Κασσάνδρας.


Με βιοκλιματικά κριτήρια όσον αφορά το γενικό σχεδιασμό, έμφαση αποδόθηκε στην επίτευξη τόσο της οπτικής όσο και της θερμικής άνεσης στους συγκεκριμένους υπαίθριους χώρους. Για το σκοπό αυτό το Έργο περιλαμβάνει:


1.Τη δημιουργία νέων διαδρόμων κίνησης με υλικά που πληρούν βιοκλιματικά κριτήρια.
2.Την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού όπως διατάξεις για ανάπαυση, θέαση καθώς και ειδικών στεγάστρων με φωτοβολταϊκά σώματα επί της στέψεως αυτών για παραγωγή ενέργειας και ήπια χρήση αυτής (φόρτιση κινητών τηλεφώνων, tablets, φορητών υπολογιστών).
3.Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων επί ιστών καθώς και επιδαπέδιων φωτιστικών κατά μήκος των διαδρόμων κίνησης.
4.Αναβάθμιση της υφιστάμενης φύτευσης και τοποθέτηση νέων δέντρων και θάμνων για την επίτευξη καλύτερων συνθηκών σκίασης και θερμοκρασίας.

 

Ο Δήμος Κασσάνδρας, παρά τις πολύ δυσμενείς συνθήκες των τελευταίων μηνών, συνεχίζει συστηματικά και αποτελεσματικά να αξιοποιεί στο έπακρον κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και να εξασφαλίζει σημαντικούς οικονομικούς πόρους με αποκλειστικό σκοπό την ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αναβάθμιση του Δήμου μας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα