Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μουδανιά: Ξεμπλοκάρει η ανάπλαση του αύλειου χώρου του Ανοιχτού θεάτρου

Με μια σημαντική απόφαση, που ανέμενε ο Δήμος Ν. Προποντίδας, “ξεμπλοκάρει” το έργο της “Ανάπλασης του Αύλειου Χώρου του Ανοιχτού θεάτρου" και μπορούν να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την άνοιξη του 2021.


Η συγκεκριμένη έκταση περιλαμβάνει δύο τμήματα, εκ των οποίων το ένα ανήκει στην Ε.Τ.Α.Δ., για το οποίο ο Δήμος από τις 11/07/2016 έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης για 25 έτη, αποσκοπώντας την αξιοποίηση του χώρου με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.  


Το άλλο τμήμα, από τη γραμμή παραλίας έως τη θάλασσα, ανήκει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Οικονομικών και Δήμος Ν.Προποντίδας ξεκίνησε ήδη από το 2013 διαδικασίες νομιμοποίησης των υφιστάμενων κατασκευών στην έκταση αυτή. Διαδικασίες επίπονες, χρονοβόρες και απίστευτα γραφειοκρατικές, που απαιτούσαν γνωμοδοτήσεις από διάφορες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα εξελισσόταν και μια άλλη διαδικασία, που αφορούσε στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας στην συγκεκριμένη έκταση.


Ο δήμαρχος Μ. Καρράς ανέφερε:  "Χρειάστηκε χρόνος και προσπάθεια μέχρι να φτάσουμε στην έκδοση της υπ' αριθμ. 126502/5-11-2020 Απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΔΑ: 6ΖΤ3Η-ΝΟΜ) η οποία παραχωρεί στον Δήμο τους κοινόχρηστους χώρους, συνολικού εμβαδού 9.670 τ.μ..  Μέσα σ’ αυτούς χωροθετούνται χώροι δραστηριοτήτων όπως:  παιδική χαρά, “skatepark”, χώρος εκγύμνασης εφήβων αλλά και κατασκευή ποδηλατόδρομου,  πεζόδρομου και γενικότερη ανάπλαση της περιοχής.
Σήμερα, έχουν πλέον εκδοθεί όλες οι προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις, προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα το έργο και να ολοκληρωθεί, καθώς είναι δυνατή η πλήρης εργοταξιακή ανάπτυξη στη ΣΥΝΟΛΙΚΗ επιφάνεια του έργου".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα