Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκιδικής σε απόγνωση

Την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής λόγω κορωνοϊού περιγράφουν οι εργαζόμενοι.


Το Σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής περιγράφει πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση λόγω των κρουσμάτων και ποιες είναι οι ελλείψεις, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες και στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

 

Συγκεκριμένα το Σωματείο αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής είναι σε απόγνωση. Όπως είναι γνωστό ο νομός Χαλκιδικής έχει ένα και μοναδικό Νοσοκομείο το οποίο εφημερεύει καθημερινά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Στο Νομό επίσης δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα μπορούσαν να συνδράμουν στην δύσκολη αυτή που ζει ο τόπος.

1. Όλες οι κλινικές του Νοσοκομείου έχουν συγχωνευτεί στον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου παθολογική, χειρουργική, ορθοπεδική, ουρολογική με μειωμένο προσωπικό.

2. Χειρουργείο – Αναισθησιολογικό αποδυναμωμένα.

3. Εξωτερικά Ιατρεία–Τ.Ε.Π.–Ιατρείο COVID 19 αποδεκατισμένα.

4. Έχουν αναπτυχθεί δύο κλινικές COVID 19 και προσεχώς και τρίτη κλινική με σύνολο
κλινών περί τις 100.

5. Πέρα της Μ.Ε.Θ. πέντε κρεβατιών αναπτύσσεται και δεύτερη Μ.Ε.Θ.

 

Για να λειτουργήσουν όλα τα παραπάνω χρειάζεται το Νοσοκομείο άμεση ενίσχυση με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικά για τις Μ.Ε.Θ. εξειδικευμένο.
Αυτό μπορεί να γίνει με μετακίνηση από τα Κ.Υ. του νομού είτε με άμεσες προσλήψεις.

Εκφράζοντας τις ανησυχία μας στον Διοικητή του Νοσοκομείου, πως μπορεί να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι παραπάνω κλινικές με το υπάρχον προσωπικό το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τις αντοχές του, ιδού η απάντηση Διοικητή Νοσοκομείου σε νοσηλευτικό προσωπικό που μοχθεί νυχθημερόν προσφέροντας και παρέχοντας με αυτοθυσία υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. "Όποιος δεν μπορεί να παραιτηθεί".

Εδώ ερχόμαστε να απαντήσουμε κι εμείς όποιος δεν μπορεί να διοικήσει και να οργανώσει παραιτείται για να αναλάβει κάποιος που έχει σχέση με διοίκηση μονάδων υγείας.

Επειδή δεν θέλουμε να είμαστε αναλώσιμοι εν μέσω πανδημίας και θέλουμε να είμαστε όλοι παρόντες κάνουμε την εξής ερώτηση.
Χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό ποιος θα  νοσηλεύσει τους ασθενείς με COVID 19 ή άλλες παθήσεις όταν αυτοί νοσήσουν;;;;

Αρκετοί από το προσωπικό ήδη νοσούν.

Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα με τους εκπροσώπους τους, τους επαγγελματικούς φορείς του νομού όπως αναλάβουν τάχιστα πρωτοβουλία για την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με Ιατρικό- Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία των του νομού καθώς και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Που ήταν η πολιτεία το διάστημα της ύφεσης της πανδημίας;

Γιατί δεν υπήρχε οργάνωση όλο αυτό το διάστημα ενώ γνώριζαν ότι το φθινόπωρο θα έχουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας;
Η κατάσταση είναι κρισιμότατη!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!!!".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα