Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Αλμύρας Ν. Μουδανιών

Το έργο “Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής Αλμύρας Ν. Μουδανιών”, που είναι σε πλήρη εξέλιξη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

 

Πρόκειται ουσιαστικά για την κατασκευή μιας δεξαμενής ανάσχεσης πλημμύρας  (με επιφάνεια στέψης περίπου 73.000μ² και ωφέλιμο όγκο 230.700μ³) μετά των συνοδών έργων αυτής. Στόχος της είναι να απαλλάξει τις γειτονικές περιοχές από τους κινδύνους πλημμύρας με ελεγχόμενη εκκένωση των νερών, που θα συγκρατεί. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 κι είναι ένα από τα έργα προς την κατεύθυνση  της αντιπλημμυρικής προστασίας των Ν. Μουδανιών.


Θα ακολουθήσει το έργο: «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων χαμηλής περιοχής Ν. Μουδανιών», συνολικού προϋπολογισμού  7.000.000 € στην χαμηλή υψομετρικά περιοχή του οικισμού των Ν. Μουδανιών, που εκτείνεται από το ύψος του ΚΤΕΛ μέχρι τη θάλασσα και από την οδό Ελευθερίας μέχρι την οδό Ηλιοπούλου.

Προβλέπεται να κατασκευαστεί ένας κεντρικός οχετός, στον οποίο θα συμβάλλουν όλοι οι αγωγοί του νέου δικτύου και θα καταλήγει σε υπόγεια δεξαμενή, όπου με τη βοήθεια αντλιοστασίου θα διοχετεύονται τελικά τα όμβρια ύδατα στη θάλασσα. Ακόμη, θα κατασκευαστεί επιπλέον αγωγός μεγάλης διατομής που θα ξεκινάει από την οδό Μακεδονίας, στο ύψος του 2ου Νηπιαγωγείου, για την βέλτιστη συλλογή των ομβρίων υδάτων και αυτής της περιοχής.


Οδός Θεσσαλονίκης: Πέραν του έργου της ανάπλασης στην εκπονηθείσα μελέτη περιλαμβάνεται και η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων.

Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν:
    • εγκάρσια σχάρα στη συμβολή των οδών Παναγίας Κορυφινής - Θεσσαλονίκης,
    • αγωγός ομβρίων κατά μήκος της οδού Θεσσαλονίκης και την κατάληξη αυτού σε υφιστάμενο πλακοσκεπή οχετό επί της οδού Σιγής,
    • φρεάτια κατά μήκος της οδού Θεσσαλονίκης, καθώς και στις συμβολές αυτής με τις παρακείμενες κάθετες οδούς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα